Berlinale 22: Οι σταρ των Ειδικών Προβολών

Δημοσίευση: 22 Ιαν. 2022, 14:18
Συντάκτης:

Το 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το επίσημο πρόγραμμά του και σε πείσμα της μάλλον ακατάλληλης χρονικής συγκυρίας, θα διεξαχθεί σε φυσικούς χώρους και μόνο χωρίς καμία online προβολή, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας. Η διοργάνωση θα επιτρέπει την παρουσία μόνο εμβολιασμένων θεατών και εκπροσώπων του Τύπου με απαραίτητη μάσκα και περιορισμό χωρητικότητας στο 50%.

<a href="/festival-verolino/berlinale-oi-tainies-mporoyn-na-allaxoyn-ta-myala-ton-anthropon/66000">Berlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"

Μακάρι να πάει καλά αυτό.

Το επίσημο πρόγραμμα θα προβληθεί στις αίθουσες μεταξύ 10-16 Φεβρουαρίου (όταν και θα δοθούν τα βραβεία) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επαναληπτικές προβολές μέχρι τις 20 του μήνα.

Οι ειδικές προβολές του Φεστιβάλ συγκεντρώνουν πάντα τους μεγαλύτερους σταρ της διοργάνωσης και φέτος ειδικά το πρόγραμμα περιέχει αρκετές ταινίες που αναμένουμε. Ξεχωρίσαμε αρκετές.

Την περιπέτεια εποχής «Against the ice» του Δανού Πέτερ Φλινθ που αναφέρεται στην προσπάθεια της Δανίας το 1909 να απορρίψει το αίτημα των ΗΠΑ ότι τους ανήκει η Βορειοανατολική Γροιλανδία με το πρόσχημα ότι αποτελείται από διάφορα κομμάτια γης που δεν ενώνονται μεταξύ τους. Πρωταγωνιστούν οι Νικολάι Κόστερ Βαλντάου και Τσαρλς Ντανς (από το GOT), αλλά και ο Τζο Κόουλ των Gangs Of London και Peaky Blinders.

Στο «About Joan» του Λοράν Λαριβιέρ, θα δούμε την Ιζαμπέλ Ιπέρ στον ρόλο της Τζόαν μιας μητέρας που επιστρέφει στο πατρικό της μετά από μια δύσκολα διαχειρίσιμη εμπειρία με έναν πρώην της (Λαρς Έιντιγκερ).

H ελληνική παρουσία στη φετινή Berlinale

Το «Good Luck to You, Leo Grande» με την Έμα Τόμσον στον ρόλο μιας 55χρονης χήρας που αναζητά περιπέτεια, ανθρώπινη επαφή και καλό σεξ, σε σκηνοθεσία Σόφι Χάιντ (52 Τuesdays, Animal).

Τη νέα ταινία του φοβερού Γάλλου Κουεντίν Ντιπιέ (Rubber, Wrong, Wrong Cops, Deerskin) «Incredible but true», που περιγράφει τη ζωή ενός ζευγαριού που μετακομίζει σε ένα φοβερό σπίτι στα προάστια, αλλά το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο υπόγειο μπορεί να αλλάξει την ζωή τους για πάντα. Αλέν Σαμπά, Λέα Ντρουκέρ, Μπενουά Μαζιμέλ, Αναϊς Ντεμουστιέ, πρωταγωνιστούν.

Την νέα ταινία του Ντάριο Αρτζέντο (ότι και αν σημαίνει αυτό πλέον» «Dark glasses» με την κόρη του Άζια και την Ιλένια Παστορέλι, όπου μια τυφλή γυναίκα με την βοήθεια ενός Κινέζου αγοριού, προσπαθούν να εντοπίσουν ένα serial killer. Οκ.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο από τον σεναριογράφο του «Imitation Game», Γκρέιαμ Μουρ, «The Outfit», μιλά για έναν ράφτη που προσπαθεί να επιβιώσει από μια ομάδα μαφιόζων, με τον Μαρκ Ράιλανς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για το ντοκιμαντέρ του Άντριου Ντόμινικ για τον Νικ Κέιβ και τον Ουόρεν Έλις, σας τα γράψαμε αναλυτικά.

Και δύο μικρού μήκους (για πρώτη φορά στις Ειδικές Προβολές του Φεστιβάλ εδώ και πολλά χρόνια): το «Nest» του Χλίνουρ Πάλμασον (A white white day) και το «North Terminal» της Λουκρέσια Μαρτέλ (Ζama).

To 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται 10-20 Φεβρουαρίου 2022. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο εδικό section του ΜΟVE ΙΤ που ανανεώνεται συνεχώς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos