Berlinale 2020: Τρέιλερ για το "Βerlin Alexanderplatz"

Δημοσίευση: 15 Φεβ. 2020, 14:06
Συντάκτης:

Το επίσημο τρέιλερ του “Berlin Alexanderplatz” επιβεβαιώνει ότι η νέα ταινία του Burhan Qurbani (Women Interrupted, Shahada, We Are Young We Are Strong) θα είναι ένα από τα γερά χαρτιά του Διαγωνιστικού Τμήματος της φετινής Berlinale!

<a href="/synenteyxeis/mpil-nai-o-haraktirismos-emporiko-einai-mia-poly-omorfi-lexi/65348">Μπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"

Η ταινία είναι μια νέα ανάγνωση του εμβληματικού, ομώνυμου λογοτεχνικού έργου του Alfred Döblin, το οποίο κυκλοφόρησε το 1929 και είχε μετατραπεί και σε τηλεοπτική σειρά στα 70s δια χειρός του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη Rainer Werner Fassbinder. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με μια μοντέρνα μεταφορά, στην ίδια περίπου λογική που είδαμε και στους υποψήφιους  για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας  “Άθλιους” του Ladj Ly.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν μετανάστη (Welket Bungué), ο οποίος φτάνει χωρίς επίσημα έγγραφα από τη Γουινέα Μπισάου της Δυτικής Αφρικής στην γερμανική πρωτεύουσα, όπου προσπαθεί να επιβιώσει και να είναι - όπως λέει ο ίδιος - “καλός”. Η ευχή του όμως δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί και η ζωή του περιπλέκεται όταν γνωρίζει έναν Γερμανό έμπορο ναρκωτικών.

Ο Qurbani υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Martin Behnke (του τηλεοπτικού “Dark”) χρησιμοποιεί στοιχεία και χαρακτήρες από το βιβλίο του Döblin για να μιλήσει για τη δύσκολη, σύγχρονη πραγματικότητα των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη ενώ ονειρεύονται ένα καλύτερο μάλλον.

Δείτε το πολλά υποσχόμενο τρέιλερ και μείνετε συντονισμένοι για την κριτική του MOVE IT για το “Berlin Alexanderplatz”.

Το 70ο Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί 20 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου 2020, το MOVE IT θα βρεθεί εκεί με την πολυπληθέστερη αποστολή για ελληνικό μέσο και θα σας μεταφέρει για 10η συνεχή χρονιά όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις αίθουσες της αγαπημένης μας ευρωπαϊκής πόλης, στο ειδικά διαμορφωμένο section μας.

Πρώτη δημοσίευση: 15 Φεβ. 2020, 14:06
Ενημέρωση: 15 Φεβ. 2020, 14:06
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos