Berlinale 2020: Πρεμιέρα για την τηλεοπτική σειρά της Αθηνάς Τσαγγάρη

Δημοσίευση: 14 Ιαν. 2020, 20:54
Συντάκτης:

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, τo Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα δώσει βήμα στις τηλεοπτικές σειρές μέσω της ενότητας Berlinale Series. Να σημειωθεί εδώ ότι η Berlinale ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ που έκανε αυτό το “άνοιγμα” και κάθε χρόνο το πρόγραμμα της προαναφερόμενης ενότητας περιλαμβάνει τηλεοπτικά διαμαντάκια.

<a href="/synenteyxeis/mpil-nai-o-haraktirismos-emporiko-einai-mia-poly-omorfi-lexi/65348">Μπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"

Στην επίσημη ανακοίνωση της φετινής διοργάνωσης, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα, συναντάμε άλλον ένα λόγο να ανυπομονούμε να βρεθούμε στο Βερολίνο, καθώς ανάμεσα στις σειρές που θα κάνουν την πρεμιέρα τους συναντάμε το νέο εγχείρημα της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη (“Attenberg”/2010, “Chevalier”/2015), με τίτλο ”Trigonometry”. Σύμφωνα με την περιγραφή της, πρόκειται για μια μίνι-σειρά οχτώ επεισοδίων, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου. Τα πρώτα πέντε επεισόδια, τα οποία και σκηνοθετεί η Τσαγγάρη, θα προβληθούν στην Berlinale, ενώ δημιουργοί της σειράς είναι οι Duncan Macmillan (“The Crown”) και Effie Woods (“Brexit”) . Η υπόθεση αφορά ένα ερωτικό τρίγωνο στο σημερινό Λονδίνο, ενώ στο καστ συναντάμε την Ariane Labed, πρωταγωνίστρια της Τσαγγάρη στο “Attenberg”, ερμηνεία για την οποίο είχε λάβει και το βραβείο «Coppa Volpi» Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010. Περισσότερα σας είχαμε γράψει πριν έναν χρόνο.

trigonometrytrigonometry

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει επίσης το αυστραλιανό “Stateless”, μια σειρά-προσωπικό στοίχημα για την Cate Blanchett, καθώς εκτελεί σε αυτήν χρέη συν-δημιουργού, παραγωγού και ηθοποιού. Στο καστ βρίσκουμε επίσης την Yvonne Strahovski (“The Handmaid’s Tale”) και Dominic West (“The Affair”), οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν πίσω από ένα συρματόπλεγμα στην έρημο της χώρας των καγκουρό. Στην Berlinale θα προβληθούν τα δύο πρώτα επεισόδια.

statelessstateless

Passion project φαίνεται ότι είναι βέβαια και το “Dispatches from Elsewhere”, η νέα σειρά του AMC δια χειρός Jason Segel (“How I met your mother”). O Segel σκηνοθετεί και το πρώτο επεισόδιο, ενώ η ιστορία εκτυλίσεται σε ένα αινιγματικό ινστιτούτο, όπου επιλεγμένοι τρόφιμοι έχουν την επιλογή να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν έναν κόσμο γεμάτο ομορφιά και μαγεία. Εκτός από τον Segel, στο καστ βρίσκουμε επίσης τους Sally Field (“Forrest Gump”) και Richard E. Grant (“Can you ever forgive me?”).

dispatches from elsewheredispatches from elsewhere

Σε ευρωπαϊκά εδάφη τώρα, μια ενδιαφέρουσα κατάδυση στα γεγονότα της νεότητας του γνωστού ψυχαναλυτή θα αποπειραθεί το “Freud”, μια συμπαραγωγή Αυστρίας, Γερμανίας και Τσεχίας, η οποία έχει αγοραστεί ήδη από το Netflix. Στο γαλλικής παραγωγής “Τhe Eddy” του Jack Thorne, παραγωγού του “His Dark Materials”, θα δούμε τον Damien Chazelle να επιστρέφει στον κόσμο της jazz, μετά το “Whiplash”, καθώς θα σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο. Στο “Τhe Eddy” θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του Eliot (André Holland), ιδιοκτήτη ενός jazz club στο Παρίσι, ο οποίος θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στα προβλήματα και τα χρέη του μαγαζιού του και την απρόσμενη άφιξη της κόρης του (Amandla Stenberg) από τη Νέα Υόρκη. Είχαμε αναφερθεί σχετικά πριν αρκετούς μήνες.

the eddythe eddy

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τρεις ακόμα σειρές. Η μία είναι η καναδική  “C’est Comme Ça Que Je T’aime” (Happily Married), η οποία παρουσιάζει τις ιστορία δύο παντρεμένων ζευγαριών στο Κεμπέκ του 1974. Η δεύτερη είναι το αυστραλιανό “Mystery Road 2”, όπου ένα ακέφαλο πτώμα προκαλεί πονοκεφάλους στην ομάδα αστυνομικών ερευνητών μιας επαρχιακής πόλης. Τέλος, η τρίτη σειρά είναι το δανέζικο “Sex”, στο οποίο μια υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της.

Το 70ο Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί 20 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου 2020, το MOVE IT θα βρεθεί εκεί με την πολυπληθέστερη αποστολή για ελληνικό μέσο και θα σας μεταφέρει για 10η συνεχή χρονιά όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις αίθουσες της αγαπημένης μας ευρωπαϊκής πόλης, στο ειδικά διαμορφωμένο section μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos