Berlinale 2020 - Γουίλεμ Νταφόε: "Μου αρέσουν οι δύσκολοι ρόλοι"

Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2020, 04:13
Συντάκτης:

Το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου υποδέχτηκε τον Έιμπελ Φεράρα (“Tommaso”, “Bad Lieutenant”), για πρώτη φορά μετά το 1995, όταν είχε διεκδικήσει τη Χρυσή Άρκτο για το “The Addiction”.

<a href="/synenteyxeis/mpil-nai-o-haraktirismos-emporiko-einai-mia-poly-omorfi-lexi/65348">Μπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"

H ταινία με την οποία θα διαγωνιστεί φέτος ονομάζεται “Siberia”. Σε αυτήν, ο σταθερός συνεργάτης του Φεράρα, Γουίλεμ Νταφόε ("Pasolini", "New Rose Hotel") ενσαρκώνει τον Clint, έναν μοναχικό άντρα που ξεκινάει μια ονειρική κατάδυση στις αναμνήσεις του, σε μια προσπαθεί να βρει τον εαυτό του.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με ερώτηση δημοσιογράφου στον Νταφόε σχετικά με την αγέλη των χάσκι που παίζουν μαζί του στο μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας, καθώς ο χαρακτήρας του μένει σε μια χιονισμένη, ορεινή περιοχή, και μετακινείται με έλκηθρο το οποίο οδηγούν τα σκυλιά. “Έχω ξαναπαίξει σε ταινία όπου έκανα έλκηθρο με οδηγούς χάσκι, στο ‘Togo’ της Disney, οπότε μου αρέσει να είμαι μαζί τους, είναι πολύ γλυκά ζώα.”

Γιατί έλκεται τόσο ο Νταφόε από σκοτεινούς χαρακτήρες; “Στη ζωή μου δεν αποζητάω το σκοτάδι. Όμως, όταν πρόκειται για τη δουλειά μου, κυνηγάω δύσκολους ρόλους γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να μάθω κάτι καινούργιο” ήταν η απάντησή του.

Όταν ρωτήθηκε για την προετοιμασία που έκανε για τον ρόλο του είπε γελώντας: “Είμαι ένας πολύ υπάκουος ηθοποιός (υπονοώντας ότι έκανε ό,τι του ζητούσε ο Φεράρα). Είμαι τυχερός γιατί έχω κακή μνήμη, έτσι κάθε φορά είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή. Με τον Έιμπελ συνεργαζόμαστε χρόνια και είμαστε φίλοι. Συναντιόμαστε συχνά, τον ρωτάω τι έχει στο μυαλό του και συζητάμε επί τούτου. Η συγκεκριμένη ταινία πήρε ουσιαστικά σχήμα στη διάρκεια των γυρισμάτων. Η όλη διαδικασία υπήρξε οργανική”.

Ο Φεράρα, ο οποίος δεν ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός (είναι βέβαια γνωστός για την ενίοτε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του απέναντι στους δημοσιογράφους), είπε στη συνέχεια ότι δεν είχε κάποια ατζέντα πριν ξεκινήσει να δουλεύει την ταινία, είχε μόνο ένα έντονο συναίσθημα, το οποίο μοιράστηκε με τους υπόλοιπους συντελεστές και έτσι εγένετο “Siberia”. Χαρακτήρισε μάλιστα την ταινία ως “οικογενειακό project”.

Τέλος, η Κριστίνα Σιριάκ, ηθοποιός και σύζυγος του Φεράρα, που κρατάει έναν μικρό, αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία, μίλησε συγκινημένη για τη συνεργασία της με τον Νταφόε, την τρίτη κατά σειρά μετά τα “Παζολίνι” και “Tommaso” (και τα δύο σε σκηνοθεσία Φεράρα): «Ο Γουίλεμ είναι ένας πραγματικός τζέντλεμαν, εκτός από καλός φίλος και βοηθάει πολύ τις γυναίκες με τις οποίες συνεργάζεται. Κι εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γουίλεμ, τον Έιμπελ και όλους τους συντελεστές» είπε δακρυσμένη, για να λάβει στη συνέχεια μια εγκάρδια αγκαλιά από τον Νταφόε. Κι αυτό ήταν το highlight μιας κατά τ’ άλλα… μουδιασμένης συνέντευξης τύπου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos