Berlinale 2017: Ο Πολ Βερχόφεν Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Δημοσίευση: 9 Δεκ. 2016, 16:53
Συντάκτης:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου μόλις ανακοίνωσε τον Πρόεδρο της Κριτικής του Επιτροπής για το 2017 και πρόκειται σίγουρα για μια αναπάντεχη επιλογή για τον περισσότερο κόσο, η οποία όμως ακριβώς λόγω αυτής ιδιοτροπίας της, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ο Πολ Βερχόφεν, ο Ολλανδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος με την καριέρα στην οποία κυριάρχησαν οι μέινστριμ sci-fi ταινίες και το... Βασικό Ένστικτο, δικαιώνει μια θριαμβευτική για τον ίδιο επιστροφή στην κινηματογραφική σκηνοθεσία φέτος με το «Elle» (και πολλές πιθανές βραβεύσεις για την πρωταγωνίστριά του Ιζαμπέλ Ιπέρ), αλλά και την επιλογή του από την 67η Berlinale.

Όλα αυτά, 4 χρόνια μετά το «Tricked», 10 μετά το «Black Book» και 16 (!) μετά την τελευταία ταινία του στην οποία οι πρωταγωνιστές δεν μιλούσαν ολλανδικά, ο 78χρονος σήμερα δημιουργός των «4th man», «Robocop», «Total Recall» και «Basic Instict» επιστρέφει θεαματικά στο προσκήνιο.

«Επιλέγοντας τον Πολ Βερχόφεν για Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, επιλέγουμε ένα σκηνοθέτη ο οποίος έχει δουλέψει με διαφορετικά κινηματογραφικά είδη τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο χολιγουντιανό σινεμά. Η δημιουργική, πολύπλευρη τόλμη του και η προθυμία του να πειραματιστεί με τα όρια αντικατοπτρίζονται στο σύνολο του έργου του» δήλωσε ο Ντίτερ Κόσλικ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Berlinale.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos