Berlinale 17: "Όσοι παίζουν στην ταινία μου είναι όμορφοι, θα κοιμόμουν με όλους!"

berlinale 17 call me by your name
Δημοσίευση: 13 Φεβ. 2017, 21:30
Συντάκτης:

Σχεδόν σύσσωμο εμφανίστηκε το cast του Call Me By Your Name στη συνέντευξη Τύπου για την φετινή Berlinale, η οποία όμως αποδείχθηκε σχετικά αναιμική και δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει μια πραγματικά εξαιρετική ταινία, με μόνο τον σκηνοθέτη να επιδιώκει να ρίξει λίγο περισσότερο φως στις λεπτομέρειες του φιλμ.

Ο Guadagnino δήλωσε ότι το Call Me By Your Name είναι μια ταινία για την οικογένεια και τη μετάδοση της γνώσης για τη ζωή ανάμεσα στα μέλη της (απόδειξη η εκπληκτική σκηνή του μονολόγου του Michael Stuhlbarg, που έπαιζε τον πατέρα του πρωταγωνιστή και δυστυχώς απουσίαζε από τη συνέντευξη), για το τέλος των 70s και της προοδευτικότητας που τα συνόδευε και την αρχή του κομφορμισμού, ένας φόρος τιμής στη νεότητα. Οι 80s pop/rock μουσικές επιλογές της ταινίας συντέλεσαν στη δημιουργία του νοσταλγικού αισθήματος για τη χαμένη εφηβεία, με το original score από τον Sufjan Stevens να λειτουργεί ως «κινηματογραφική μετάφραση της φωνής του Elio στο βιβλίο, μέσω της μουσικής».

Όσον αφορά την πανέμορφη, συγκινητική ιστορία αγάπης μεταξύ του 17χρονου Elio και του 24χρονου Oliver, ο Armie Hammer, που έπαιζε τον Oliver, δήλωσε ότι δε βρήκε δυσκολίες στο ρόλο, παρ’ ότι επρόκειτο για gay ρομάντζο, καθ’ότι είναι «μια ιστορία με την οποία μπορούν να ταυτιστούν όλοι, αφού η επιθυμία και ο πόθος είναι βασικά, πρωταρχικά ανθρώπινα αισθήματα και το καλοκαίρι του Elio και του Oliver θα μπορούσε να είναι το καλοκαίρι οποιουδήποτε». Για το ρόλο του Oliver, ο Luca Guadagnino είπε χιουμοριστικά: «ο Oliver είναι το λάθος άτομο στο σωστό μέρος, καθώς όλοι ερωτεύονται τον Oliver. Δεν γίνεται να μην τον ερωτευτείς γιατί δε γίνεται να μην ερωτευτείς και τον Armie Hammer» (πόσο συμφωνούμε!). Όπως πρόσθεσε επίσης: «όλοι όσοι παίζουν στην ταινία μου είναι όμορφοι, θα κοιμόμουν με όλους»!

Για τη δυσκολία του να υποδυθούν το ζευγάρι, οι πρωταγωνιστές Armie Hammer και Timothee Chalamet (στην τελευταία φωτό του post, με την συντάκτρια του MOVE IT) είπαν ότι δε χρειάστηκε να υποδυθούν ότι υπήρχε οικειότητα, αφού πέρασαν μαζί 3-4 βδομάδες πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, κατά τις οποίες έκαναν τα πάντα μαζί, «από το να βλέπουμε ντοκιμαντέρ για τον Mike Tyson μέχρι τους πρωινούς εσπρέσσο, οπότε πιστεύουμε ότι αποδώσαμε την απτή χημεία που έχουν οι χαρακτήρες στο βιβλίο». Όπως είπε ο Armie: «κάναμε μαζί όλα όσα έκαναν οι χαρακτήρες στην ταινία. Ή, μάλλον, σχεδόν όλα!».

Σε ερώτηση του ΜOVE IT (που μπορείτε να δείτε σε βίντεο στο τέλος του κειμένου) στον Luca Guadagnino για τη σκηνοθετική επιλογή του να μην υπάρχουν σεξουαλικές σκηνές μεταξύ των πρωταγωνιστών, ο σκηνοθέτης απάντησε ότι «ήθελα να εστιάσω στο ειδύλλιο των χαρακτήρων και με ενδιέφερε περισσότερο η σπίθα ανάμεσά τους παρά η σεξουαλική πράξη καθ’ αυτή, ήθελα να αναδειχθεί η οικειότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους και στον τρόπο που επικοινωνούν». Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κατάφερε (η άποψή μας σύντομα!).

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Above Suspicion

Above Suspicion

Ένας πράκτορας του FBI, σε μια μικρή πόλη στο Κεντάκι, προσπαθεί να αναδυθεί επαγγελματικά...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870