Berlinale 16: Πρώτοι τίτλοι για Διαγωνιστικό

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2015, 19:18
Συντάκτης:

Δυνατούς πρώτους τίτλους ανακοίνωσε το φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου για το Διαγωνιστικό του τμήμα. Για την ακρίβεια, πέντε ταινίες για το διαγωνιστικό και τέσσερις για το Berlinale Special.

Midnight SpecialMidnight Special

Διαγωνιστικό: Καταρχήν το πολυαναμενόμενο «Midnight Special» του Τζεφ Νίκολς, με τους Μάικλ Σάνον, Τζόελ Ετζερτον, Κίρστεν Ντανστ, Ανταμ Ντράιβερ, Σαμ Σέπαρντ να πρωταγωνιστούν σε αυτή την ιστορία επιστημονικής φαντασίας, όπου ο πατέρας ενός 8χρονου με σούπερ και ανεξερεύνητες δυνάμεις, προσπαθεί να τον  προστατεύσει από τους πάντες.

GeniousGenious

Εξαιρετικό καστ και για το «Genius» του Μάικλ Γκράντατζ. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και στο βιβλίο του Σκοτ Μπεργκ «Max Perkins: Editor of Genius » το φιλμ αφηγείται την περίπλοκη σχέση του συγγραφέα Τόμας Γούλφ με τον επιμελητή των βιβλίων του Μαξ Πέρκινς. Πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Λίνεϊ και Γκάι Πιρς.

Alone in BerlinAlone in Berlin

Πολύ ενδιαφέρον δείχνει το «Alone in Berlin» του (γνωστού γόη Γάλλου ηθοποιού) Βενσάν Περέζ, το οποίο βασισμένο στο βιβλίο του Χανς Φαλάντα «Every Man Dies Alone», αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού οι οποίοι στην ναζιστική Γερμανία ξεκινούν να στέλνουν μια σειρά από καρτ ποστάλ για να προμοτάρουν την αντίσταση στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Πρωταγωνιστουν οι Μπρένταν Γκλίσον, Εμα Τόμσον, Ντάνιελ Μπρουλ, Μίκαελ Πέρσμπραντ.

Boris sans BéatriceBoris sans Béatrice

Ανακοινώθηκαν επίσης το «Boris sans Béatrice» του Καναδού Ντενί Κοτέ (Vic+Flo Saw a Bear) με πρωταγωνιστή τον Ντενί Λαβάντ (Holy Motors) και το  «Zero Days» του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντερίστα  Άλεξ Γκίμπνεϊ (Enron the smartest guys, Freakonomics, We steal secrets-the story of Wikileaks, The Armstrong lie, Finding Fela, Steve Jobs), ο οποίος καταπιάνεται με το διαδίκτυο και το cyber crime.

Where to invade nextWhere to invade next

Στο Berlinale Special θα προβληθούν καταρχήν τρία ντοκιμαντέρ, το «The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble» του Μόργκαν Νέβιλ, σκηνοθέτη του «20 Feet from Stardom», το «Where To Invade Next» του Μάικλ Μουρ στο οποίο ο σκηνοθέτης εικάζει ποια χώρα θα ήταν κατάλληλη για να εισβάλουν στο μέλλον οι ΗΠΑ και το «The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger», ένα πορτρέτο του συγγραφέα Τζον Μπέργκερ σκηνοθετημένο σε τέσσερα μέρη από τους Κόλιν ΜακΚέιμπ, Κρίστοφερ Ροθ, Μπαρτέκ Ντζιαντόζ και την Τίλντα Σουίντον.

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. To ΜΟVE IT θα βρεθεί στην γερμανική πόλη με τους περισσότερους διαπιστευμένους συνεργάτες από κάθε άλλο ελληνικό μέσο.

Περισσότερα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos