Berlinale 16: Η Μέριλ Στριπ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Δημοσίευση: 14 Οκτ. 2015, 14:40
Συντάκτης:

Η τρομερή Μέριλ Στριπ θα διαδεχθεί τον Ντάρεν Αρονόφσκι στη θέση του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής για το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίβου που θα διεξαχθεί 11-21 Φεβρουαρίου 2016. 

Θα είναι η πρώτη φορά που η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ (Cramer vs Cramer, Sophie's choice, The Iron Lady) ηθοποιός θα βρεθεί στην κριτική επιτροπή οποιουδήποτε φεστιβάλ.

"Η Μέριλ Στριπ είναι μια από τις πιο δημιουργικές και πολυμορφικές ηθοποιούς που μπορεί να συναντήσει κανείς. Για να τονίσουμε μάλιστα τον ενθουσιασμό μας για το απίστευτο ταλέντο της, την βραβεύσαμε επίσης και με την τιμητική Χρυσή Αρκούδα όπως θα θυμάστε, το 2012 (εδώ το ρεπορτάζ του MOVE IT). Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στο Βερολίνο για να μας δώσει ποιότητα με την καλλιτεχνική της εμπειρία", σχολίασε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ.

Η οκτώ φορές νικήτρια στις Χρυσές Σφαίρες (Κramer vs Kramer, The french lieutenant's wife, Sophie's choice, Adaptation, Angels in America, The devil wears Prada, Julie & Julia, The Iron Lady) 66χρονη σταρ, εκτός από το 2012, έχει βρεθεί ξανά στο Βερολίνο το 1999 (όταν της απονεμήθηκε η Berlinale Camera), το 2003 όταν μαζί με την Τζουλιάν Μουρ και τη Νικόλ Κίντμαν μοιράστηκαν την Αργυρή Άρκτο Ερμηνείας για το "The hours" και το 2006 όταν πρωταγωνίστησε στο "A prairie home companion" του Ρόμπερτ Άλτμαν. "Eίναι πάντα συναρπαστικό να επισκέπτομαι το Φεστιβάλ του Βερολίνου, φέτος θα ανυπομονώ για την προεδρεία της επιστροπής. Eλπίζω να το απολαύσω και να φανώ αντάξια των προσδοκιών που προκύπτουν από τους προκατόχους μου. Είναι τιμή μου", ήταν το σχόλιο της σπουδαίας Μέριλ Στριπ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos