Θεσσαλονίκη 15: "Ixcanul Volcano" - REVIEW

Δημοσίευση: 13 Νοε. 2015, 10:50
Συντάκτης:

Ακόμα μία ταινία ενηλικίωσης, το Ixcanul παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα του να τοποθετεί τη δράση του σε ένα ενεργό ηφαίστειο στη Γουατεμάλα και να αφορά τον πολιτισμό των Μάγιας. Διηγείται την ιστορία της Μαρία που επιχειρεί να αποκλίνει της προκαθορισμένης από τους γονείς της διαδρομής και να δαγκώσει το μεγάλο μήλο της Αμερικής. Αντί να παντρευτεί έναν πλούσιο, όπως έχουν κανονίσει οι δικοί της, προσπαθεί να φύγει με έναν ανήσυχο εργάτη στο χωράφι που δουλεύει, αλλά τα σχέδιά της ανατρέπονται από μία προδοσία και μία εγκυμοσύνη.

Το φυσικό περιβάλλον όπου ανθίζει αυτή η νεαρή γυναίκα είναι και το μόνο ξεχωριστό στοιχείο του φιλμ, αφού κατά τ' άλλα αναπαράγονται όλες τις νόρμες αντίστοιχων ταινιών τόσο σε σκηνοθετικό όσο και σε σεναριακό επίπεδο. Φαίνεται, τελικά, οι ταινίες εφηβείας να σχηματίζουν μία, κατά παράδοση, συγκεκριμένη φόρμα, όσο περνούν τα χρόνια, με τη δομή και τα αφηγηματικά τους μέσα να καταλήγουν τόσο οικουμενικά όσο και οι δυσκολίες και οι προβληματισμοί της εφηβείας.

Η Μαρία είναι ένα ηφαίστειο που όλοι θέλουν να κοιμίσουν και δεν της μένει παρά να καίγεται από μέσα. Όσο κι αν θέλει να γεννήσει το νέο της εαυτό, δεν υπάρχει τίποτα στρωμένο για να ξαπλώσει παρά μόνο ένα έδαφος από κάρβουνα, που τη διώχνει και της ζητά αντίτιμο για τη νεότητά της.

4 / 10

Προβάλλεται στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα, Παρασκευή 13/11 στις 20.30 και Κυριακή 15/11 στις 15.45. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos