Θεσσαλονίκη 14: "Modris" - REVIEW

Δημοσίευση: 4 Νοε. 2014, 13:37

Μodris

Case study χαοτικής ενηλικίωσης

Ο Modris περνά την εφηβεία του παίζοντας τυχερά παιχνίδια και η εξάρτησή του από αυτά προκαλεί δοκιμασίες στη σχέση του με τους γύρω του αλλά και με τη δικαιοσύνη.

Ο Juris Kursietis σε αυτό το πρώτο του φιλμ (που εμπλέκει και ελληνική παραγωγή) εμπνέεται από μία αληθινή ιστορία καταδίκης ενός εφήβου για μικροκλοπές λόγω της εξάρτησής του από το τζόγο, ώστε να παρουσιάσει με την κατάλληλη αποστασιοποίηση ένα case study δύσκολης ενηλικίωσης και χαοτικών οικογενειακών σχέσεων.

Η καηθημερινότητα του Modris είναι φαινομενικά συνηθισμένη και πεζή, με το αίσθημα ανίας του να αντικατοπτρίζεται στους αργούς ρυθμούς του φιλμ και στις άσκοπες πολλές φορές επαφές και συναλλαγές του. Το ποιός είναι πιο ανώριμος, εκείνος, ή οι γονείς του, τελικά είναι θέμα τύχης, με την κυκλικόητα των ελλειμμάτων στις σχέσεις τους να γίνεται τροχός που οδηγεί τον έφηβο στην αυτοκαταστροφή.

Όσο ψυχρές και λιτές είναι οι ερμηνείες όλων, και ειδικά του πρωτοεμφανιζόμενου κεντρικού ηθοποιού, τόσο η κάμερα ανησυχεί και ψάχνει να βρει τα όρια που χωρίς να το καταλαβαίνει ζητά ο έφηβος με τις πράξεις του, να τεθούν. Ο Modris απλώνει μια σειρά από μάρκες για να βρει το δρόμο για τους γονείς του. Αλλά αυτές τελειώνουν γρήγορα και ο δρόμος βρίσκεται όταν πλέον όλοι έχουν κουραστεί.

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην πρώτη προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ και πρόθυμος να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού μετά το τέλος της προβολής μίλησε για τη χαρά ως προς τη συνεργασία με την ελληνική εταρεία παραγωγής, για την αληθινή ιστορία που τον ενέπνευσε και την αίσια για τον ήρωα κατάληξή της, για τον αποπροσανατοισμό της κοινής γνώμης απο τη δικαιοσύνη που επικεντρώνεται σε επουσιώδη αδικήματα και για το πώς αγαπά όλους τους χαρακτήρες του αποφεύγοντας να τους αποδώσει ευθύες και κατηγορίες.

Προβάλλεται Τρίτη 4/11, 15.30, Φρίντα Λιάππα

6 / 10

Εύη Αβδελίδου 

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 4 Νοε. 2014, 13:37
Ενημέρωση: 4 Νοε. 2014, 13:39

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos