Δημήτρης Εϊπίδης: "Γιορτές και η χώρα να βουλιάζει;"

Δημήτρης Εϊπίδης: "Γιορτές και η χώρα να βουλιάζει;"
Δημοσίευση: 7 Νοε. 2011, 03:24

Με μια λιτή τελετή άνοιξε η αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον κατάμεστο κινηματογράφο Ολύμπιον, με μουσική υπόκρουση τις μελωδίες του τετραμελούς συγκροτήματος Basement.

Κατά την έναρξη του χαιρετισμού του, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία της Ελλάδας: «Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι εδώ μέσα, και πολλοί περισσότεροι έξω από αυτή την αίθουσα, αναρωτιούνται τι χρειάζονται τα φεστιβάλ και οι γιορτές τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει», σχολίασε. Και πρόσθεσε ότι η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι πως εάν η χώρα μας έχει ελπίδα να ξαναγεννηθεί, μπορεί να το πετύχει με πολίτες ώριμους, εξωστρεφείς, καινοτόμους, τολμηρούς, που έχουν όραμα και σχέδιο. «Χρειάζεται να ψυχαγωγούμαστε, να προσλαμβάνουμε ερεθίσματα, να κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τον αλλάξουμε», τόνισε ο κ. Εϊπίδης, συμπληρώνοντας ότι, σε αυτό το πλαίσιο, οι ταινίες του 52ου ΦΚΘ «προσφέρουν υλικό για διεισδυτικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, για μια πρωτοποριακή ερμηνεία των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών εξελίξεων του κόσμου γύρω μας. Και μόνο αν παρεμβαίνεις, έχει νόημα η δουλειά που κάνεις».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Εϊπίδης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προχωρά στην ίδρυση της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης. «Η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης είναι για εμάς ένα έργο ζωής που θα αναπτύξει και θα διευρύνει την κινηματογραφική παιδεία στην πόλη, και παράλληλα θα αξιοποιήσει τον ζωντανό πυρήνα των θεατών που το Φεστιβάλ έχει δημιουργήσει», επεσήμανε.

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2011, 03:24
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ