19ο ΦΝΘ: Τρία ντοκιμαντέρ της Στέγης στη Θεσσαλονίκη

φεστιβαλ ντοκιμαντερ θεσαλονικης 2017
Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2017, 18:19
Συντάκτης:

Τρία ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που βασίζονται σε δράσεις της, το X Apartments του Λεωνίδα Κωνστανταράκου, το Είμαι ένας χορευτής του Σταύρου Πετρόπουλου -και οι δύο από τη δημιουργική ομάδα Alaska Films- και Ο Ακύλλας Καραζήσης συναντά τον Χόρβατ με Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα των Αποστολίας Παπαϊωάννου και Ηλία Γιαννακάκη ταξιδεύουν στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 3-12 Μαρτίου 2017.

Το X Apartments του Λεωνίδα Κωνστανταράκου είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ομότιτλη παράσταση-ντοκουμέντο της Στέγης, τον Μάιο του 2015, με επίκεντρο δεκαπέντε διαμερίσματα σε δύο διαδρομές μέσα σε ξεχασμένες γειτονιές της Αθήνας, με δύο θεατές τη φορά. Ακολουθώντας το κοινό και συζητώντας με τους επιμελητές, τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους, αναζητούμε τα όρια τέχνης και πραγματικότητας, ιδιωτικού και δημοσίου χώρου. Προβολές: 6 Mαρτίου στις 20:15 και 8 Μαρτίου στις 15:15, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

Στo Είμαι ένας χορευτής του Σταύρου Πετρόπουλου τέσσερις άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον σύγχρονο χορό, συμμετέχοντας σε εργαστήρια μεικτών ομάδων αποτελούμενων από ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές διαφορετικών ηλικιών, με ή χωρίς αναπηρία, που διοργάνωσε η Στέγη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access, διευρύνοντας τα όρια της τέχνης και της σωματικής έκφρασης. Προβολές: 9 Mαρτίου στις 22:30 στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη και 10 Μαρτίου 13:00, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Τέλος, το ντοκιμαντέρ Ο Ακύλλας Καραζήσης συναντά τον Χόρβατ με Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα καταγράφει τη δημιουργική διαδικασία από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα της παράστασης Πίστη, αγάπη, ελπίδα του Έντεν φον Χόρβατ που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Ακύλλα Καραζήση στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, τον Δεκέμβριο του 2015. Σε αυτό, ξεδιπλώνεται μια διδασκαλία υψηλού επιπέδου που γέννησε μια παράσταση στην οποία το θέατρο και η ζωή συναντιούνται και ενώνονται με αναφορές στην Ελλάδα του σήμερα. Προβολές: 6 Μαρτίου στις 20:15 και 8 Μαρτίου στις 15:15, στην Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2017, 18:19
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6900
Spentzos
6000
Feelgood
4752
Tanweer
2820
Spentzos
2800