Φεστιβάλ Ρώμης 17: "Babylon Berlin" - Κριτική

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2017, 22:36
Συντάκτης:

Τα 2 πρώτα επεισόδια της υπερφιλόδοξης τηλεοπτικής σειράς των Tom Tykwer (Run Lola Run, Cloud Atlas), Henk Handloegten (Goodbye Lenin) και Achim von Borries (Alone in Berlin) προβλήθηκαν στο 12ο Φεστιβάλ της Ρώμης και μας μετέφεραν στο σαγηνευτικό Βερολίνο του 1929.

Εκεί συναντάμε τον αστυνομικό επιθεωρητή Gereon Rath (Volker Bruch), ο οποίος έχει καταφτάσει από την Κολωνία για να ερευνήσει ένα κύκλωμα πορνογραφίας και κρύβει από τους πάντες τις κρίσεις μετατραυματικού στρες, το ενθύμιο που του άφησαν τα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τη βοήθεια φιαλιδίων μορφίνης.

Στα κεντρικά της Αστυνομίας του Βερολίνου εργάζεται επίσης η νεαρή Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries), η οποία τα πρωινά αρχειοθετεί φωτογραφίες και στοιχεία από υποθέσεις δολοφονιών για να συντηρήσει την πάμφτωχη, πολυμελή οικογένειά της. Τα βράδια όμως μετατρέπεται σε αδυσώπητη dominatrix στα υπόγεια ενός πολυτελούς κέντρου διασκέδασης, όπου οι Βερολινίζουν παρτάρουν ασύστολα!

Τρίτος πρωταγωνιστής είναι ο Ρώσος βιρτουόζος του βιολιού Alexej Kardakow (Ivan Shvedoff), αρχηγός μιας κρυφής ομάδας τροτσκιστών που ετοιμάζει μια μυστηριώδη επίθεση με τη βοήθεια ενός τρένου που κατευθύνεται προς το Βερολίνο.

Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων του Volker Kutscher, ο οποίο εκτελεί και χρέη σεναριογράφου, το “Babylon Berlin” είναι η πιο ακριβή γερμανική τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών και αυτό φαίνεται! Τα σκηνικά, τα κουστούμια και η αναπαράσταση της γερμανικής πρωτεύουσας στα τέλη της δεκαετίας του ’20 είναι όλα εξαιρετικά και σε βάζουν με τη μία στην υπέροχα παρακμιακή ατμόσφαιρα της εποχής. Δεν είναι τυχαίο που τόσο το Netflix όσο και το HBO Europe το «τσίμπησαν» για το πρόγραμμά τους, καθώς το όνομα του Tykwer, το μέγεθος της παραγωγής και η θεματολογία του είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν μια μεγάλη μερίδα του κοινού.

Στα δυο πρώτα επεισόδια, η δράση κυλάει γρήγορα, οι κεντρικοί χαρακτήρες παρουσιάζονται επαρκώς για να σε ψήσουν να ενδιαφερθείς γι’ αυτούς και το kinky στοιχείο είναι έντονο, αλλά εξίσου έντονο είναι και το πολιτικό. Κρίνοντας από τα δυο εναρκτήρια επεισόδιά του, προβλέπω ότι σίγουρα θα ακολουθήσουν εξελίξεις που θα σκιαγραφήσουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο του Χίτλερ και εκεί είναι που η σειρά θα πρέπει να αποφασίσει πού ακριβώς θέλει να επικεντρωθεί, για να μην καταλήξει να είναι ένας γοητευτικός αχταρμάς. Θα επανέλθουμε μόλις έχουμε νεότερα για την προβολή του στην Ελλάδα. Stay tuned!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos