Πανόραμα 2019: Το Εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι με ζωντανή μουσική

Δημοσίευση: 23 Νοε. 2019, 20:32
Συντάκτης:

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη προβολή της διάσημης ταινίας του Robert Wiene, "Tο εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι", στα πλαίσια του φετινού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, θα προβληθεί η αποκαταστημένη κόπια της ταινίας, με ζωντανή μουσική του Νίκου Πλάτανου και με τα χρωματιστά φίλτρα που χρησιμοποιήθηκαν στις τότε προβολές της. 
Τη μουσική επένδυση της παράστασης αναλαμβάνουν:
Μουσική σύνθεση & πιάνο: Νίκος Πλάτανος. Ηλεκτρική κιθάρα, MIDI κιθάρα, αναλογικό synthesizer, theremin: Τηλέμαχος Μούσας. Μουσικό πριόνι + effects: Νίκος Γιούσεφ
Υπόθεση: Σε ένα τοπικό πανηγύρι, ο νεαρός Φράνσις και ο φίλος του Άλαν συναντούν τον μυστήριο υπνωτιστή, Δρ. Καλιγκάρι, ο οποίος υπνωτίζει τον Τσέζαρε, ένα μέντιουμ που λέγεται ότι μπορεί και προβλέπει το μέλλον. Ο Άλαν τον ρωτά πόσος χρόνος ζωής του απομένει και μαθαίνει ότι θα δολοφονηθεί μέχρι την αυγή. Πράγματι, το ίδιο βράδυ, θα βρεθεί νεκρός. Ακολουθεί μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους που θα συγκλονίσουν τη μικρή πόλη. Ο νεαρός Φράνσις υποπτεύεται πως πίσω από τους φόνους κρύβεται ο Δρ. Καλιγκάρι και ξεκινά να ερευνά την υπόθεση.
Γερμανία, 1920, 77'. Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 20.30. Τριανόν. Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια). 

ΣΧΕΤΙΚΑΠανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Αφιέρωμα στις μοιραίες γυναίκες του νουάρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ