Πανόραμα 2019: Το Εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι με ζωντανή μουσική

Πανόραμα 2019: Το Εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι με ζωντανή μουσική
Δημοσίευση: 23 Νοε. 2019, 20:32
Συντάκτης:

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη προβολή της διάσημης ταινίας του Robert Wiene, "Tο εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι", στα πλαίσια του φετινού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, θα προβληθεί η αποκαταστημένη κόπια της ταινίας, με ζωντανή μουσική του Νίκου Πλάτανου και με τα χρωματιστά φίλτρα που χρησιμοποιήθηκαν στις τότε προβολές της. 
Τη μουσική επένδυση της παράστασης αναλαμβάνουν:
Μουσική σύνθεση & πιάνο: Νίκος Πλάτανος. Ηλεκτρική κιθάρα, MIDI κιθάρα, αναλογικό synthesizer, theremin: Τηλέμαχος Μούσας. Μουσικό πριόνι + effects: Νίκος Γιούσεφ
Υπόθεση: Σε ένα τοπικό πανηγύρι, ο νεαρός Φράνσις και ο φίλος του Άλαν συναντούν τον μυστήριο υπνωτιστή, Δρ. Καλιγκάρι, ο οποίος υπνωτίζει τον Τσέζαρε, ένα μέντιουμ που λέγεται ότι μπορεί και προβλέπει το μέλλον. Ο Άλαν τον ρωτά πόσος χρόνος ζωής του απομένει και μαθαίνει ότι θα δολοφονηθεί μέχρι την αυγή. Πράγματι, το ίδιο βράδυ, θα βρεθεί νεκρός. Ακολουθεί μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους που θα συγκλονίσουν τη μικρή πόλη. Ο νεαρός Φράνσις υποπτεύεται πως πίσω από τους φόνους κρύβεται ο Δρ. Καλιγκάρι και ξεκινά να ερευνά την υπόθεση.
Γερμανία, 1920, 77'. Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 20.30. Τριανόν. Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια). 

ΣΧΕΤΙΚΑΠανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2019: Τα βραβεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Old Guard": Die, die my darling

"The Old Guard": Die, die my darling

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724