Δημοσίευση: 27 Νοε. 2015, 17:42
Συντάκτης:

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Helen Walsh είναι ένα οικογενειακό ψυχόδραμα που συναγωνίζεται άλλα 11 κινηματογραφικά δημιουργήματα στο 28ο Πανόραμα του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Ρεαλιστικό και μελαγχολικό, σε κάποια σημεία ωμό και σκληρό , ένα δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την διακεκριμένη συγγραφέα Ηelen Walsh.  Η ταινία μιλάει για τη δύναμη της αδελφικής αγάπης που υποβαθμίζει το μητρικό φίλτρο, την έλλειψη της σωστής πατρικής φιγούρας, την εφηβική αποξένωση, την στυγνή εκμετάλλευση και το γονίδιο της εξαπάτησης. Η σκηνοθέτης πόνταρε σωστά στην Lauren McQueen που συγκινεί με την ανθρωπιά της και τα αστείρευτα αποθέματα αγάπης για τον μικρό της αδελφό.  Δεν αφήνει όμως ημιτελείς και τους υπόλοιπους χαρακτήρες ,ούτε τον ενεχυροδανειστή που παρουσιάζεται ως η έξοδος διαφυγής από το οικογενειακό δράμα, ούτε την μυστηριώδη κοπέλα (stalker alert) που είναι ο ορισμός του πλουσιοκόριτσου και αναπτύσσει με την πρωταγωνίστρια μία ιδιαίτερη φιλία, καλύτερα λυκοφιλία. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους και οι δύο ηθοποιοί (Lauren McQueen-Brogan Ellis ) δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ανεβάζοντας τον πήχυ για τις μετέπειτα δουλειές τους.

Aυτή η ταινία/συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα επιφυλάσσει μία σημαντική σεναριακή ανατροπή που δεν μπορούμε να την υποψιαστούμε ως θεατές αφού η δημιουργός μας παραπλανά και στρέφουμε την προσοχή μας αλλού. Στα συν του Bρετανικού φιλμ συγκαταλέγονται και τα μοναχικά πλάνα περιήγησης της ηρωίδος υπό την μουσική επένδυση του David Α. Hughes, με φόντο τις φτωχογειτονιές του Cheshire.

Υπόθεση: Η Σέλι είναι ένα 15χρονο κορίτσι που αναγκάζεται, από τα εφηβικά της χρόνια, να λειτουργεί ως μητέρα για τον μικρότερο αδελφό της, Τζερόμ. Μαχόμενη ενάντια στην άγνοια του μεγαλύτερου αδελφού της και τις αναποτελεσματικές συμβουλές της κοινωνικής λειτουργού, προσεγγίζεται από τον Μίκι, έναν ντόπιο ενεχυροδανειστή, και τη Ρέιτσελ, μία ευκατάστατη κοπέλα που έχει τη δική της κρυφή ατζέντα.

6 / 10

 

Δημοσίευση: 27 Νοε. 2015, 17:42
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463