Open Air 17: "Tungsten" στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2017, 12:12
Συντάκτης:

Το 7o Athens Open Air Film Festival κλείνει τη δεύτερη εβδομάδα προβολών με το «Tungsten» (2011) του Γιώργου Γεωργόπουλου, απόψε Παρασκευή, 23 Ιουνίου, στο  Άλσος Νέας Σμύρνης, με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης. Την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης, Γιώργος Γεωργόπουλος και άλλοι συντελεστές της ταινίας, ενώ θα την προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής τρόλεϊ, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, όλοι στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στην καρδιά της Αθήνας. Μια σπονδυλωτή ταινία με ιδιαίτερη αισθητική, αξιέπαινη λιτότητα, σκληρό λόγο και χαρακτήρα επίκαιρο και επείγοντα. Αποκλεισμός, βία, ψυχολογική ένταση και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος σκιαγραφούν μία κοινωνία στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι, όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους πρωταγωνιστές.

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων, ο Γιώργος Γεωργόπουλος συλλαμβάνει μια διαφορετική στην όψη της, δεξιοτεχνικά κινηματογραφημένη Αθήνα, με κτίρια που περικυκλώνουν απειλητικά τους ήρωες και τους παρακολουθούν κατά τη διάρκεια μιας μέρας όπου ο φαύλος κύκλος της σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας θα επηρεάσει καταλυτικά τις πορείες τους.

Χρησιμοποιώντας περίτεχνα τις σωστά επιλεγμένες τοποθεσίες της πόλης και το οπτικά συναρπαστικό αποτέλεσμα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας επάνω τους, ο Γεωργόπουλος δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, απτά απειλητική και αφηρημένα απόκοσμη ταυτόχρονα, η οποία επενδύει τις ιστορίες με μια αίσθηση σασπένς, μαζί με την βοήθεια, βέβαια, και των εξαιρετικών ερμηνειών από τους Βαγγέλη Μουρίκη, Όμηρο Πουλάκη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Κόρα Καρβούνη και Τάσο Νούσια. Διάρκεια: 99'. Είσοδος Ελεύθερη.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2017, 12:12
Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2017, 12:12
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos