Open Air 17: "Επικίνδυνα χρόνια" στο Βυζαντινό Μουσείο

Δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2017, 10:08
Συντάκτης:

Το 7th Athens Open Air Film Festival, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, προβάλλει σήμερα Τετάρτη 28/6 στις 21.30, την εμβληματική ταινία του Πίτερ Γουίαρ «Επικίνδυνα Χρόνια» («The Year of Living Dangerously»/1982/115’), με τους Μελ Γκίμπσον, Σιγκούρνι Γουίβερ και Λίντα Χαντ, στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 22. Είσοδος Ελεύθερη

Ο μεγάλος Αυστραλός δημιουργός του «Κύκλου των Χαμένων Ποιητών» και του «Truman Show» αφηγείται ένα ταξίδι μύησης και αυτογνωσίας, υπογράφοντας μια εκπληκτική σπουδή πάνω στην αδυναμία του Δυτικού ανθρώπου να δει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για τη Λίντα Χαντ.

Στην Ινδονησία των μέσων της δεκαετίας του ’60, που μόλις έχει αποκτήσει την ανεξαρτησία της, ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της χώρας Σουκάρνο βλέπει ήδη να προετοιμάζεται η ανατροπή του μέσω πραξικοπήματος, με τη βοήθεια της Δύσης.

Ο νεαρός δημοσιογράφος Χάμιλτον (ο Μελ Γκίμπσον λαμπερός στο ξεκίνημα της καριέρας του) προσγειώνεται μέσα σε ένα αληθινό πολιτικό και οικονομικό χάος με τη φιλοδοξία να χτίσει γρήγορα το όνομά του στο πολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας ως μοναδική βοήθεια και οδηγό-μύστη τον νάνο φωτογράφο Κουάν, που σταδιακά θα του αποκαλύψει μέσα από το φακό του -και όχι μόνο- έναν ολότελα νέο τρόπο να βλέπει τον κόσμο.

Για άλλη μια φορά ο μεγάλος Αυστραλός δημιουργός του «Κύκλου των Χαμένων Ποιητών» και του «Truman Show» αφηγείται ένα ταξίδι μύησης και αυτογνωσίας πάνω στη σημασία που έχουν «οι σκιές και όχι οι μαριονέτες» και με φόντο την κατάρρευση της αποικιοκρατίας υπογράφει μια εκπληκτική σπουδή πάνω στην αδυναμία του Δυτικού ανθρώπου να δει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων.

Η χαμαιλεοντική Λίντα Χαντ κέρδισε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου υποδυόμενη έναν άντρα, τον Κουάν, ενώ η θεσπέσια χημεία που επιτυγχάνουν μεταξύ τους οι δυο ελκυστικότατοι πρωταγωνιστές (οι Μελ Γκίμπσον και Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, πιο φωτογενείς από ποτέ), αφήνοντας την υγρασία, την κάψα και τον ιδρώτα να αφήσουν έντονα σημάδια στην οθόνη, χαρίζει στη δεκαετία του '80 μια αξέχαστη σκηνή ρομαντισμού και ερωτικής επιθυμίας η οποία ξεκινά με μια συνάντηση μέσα στη βροχή.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουνίου 2017, 10:08
Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2017, 10:08
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos