Νύχτες Πρεμιέρας 18: Τι να δούμε Κυριακή 30/9

Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2018, 11:36
Συντάκτης:

Tο MOVE IT (www.moveitmag.gr) θα σας προτείνει καθημερινά ταινιάκια που αξίζουν τον κόπο, από το πρόγραμμα για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

<a href="/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-18-oi-kalyteres-foto/58991">Νύχτες Πρεμιέρας 18: Οι καλύτερες φωτό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 18: Οι καλύτερες φωτό

Εμείς βρισκόμαστε εκεί, με συνεχόμενα reviews, απόψεις, εντυπώσεις, συνεντεύξεις, θα αποτυπώσουμε την σινεφιλική ενέργεια του φεστιβάλ.

Αφού τσεκάρετε πάντα το ωρολόγιο πρόγραμμα, ακολουθούν οι προτάσεις μας για σήμερα, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 30/9, με δεδομένο ότι τα «High Life» (Όπερα 1, 19.45), «The misenducation of Cameron Post» (Άστορ, 20.00), είναι sold out.

Nuestro Tiempo / Our Time

30/9/18, 19:00, Δαναός 1

ΜΕΞΙΚΟ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 173' | ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

Η ανοιχτή σχέση ενός ζευγαριού, που βασίζεται εδώ και χρόνια στην αμοιβαία παραδοχή των εμπειριών με τρίτους, δοκιμάζεται όταν η σύζυγος αποκρύπτει για πρώτη φορά τον ερωτά της με έναν εκπαιδευτή αλόγων. Ο άντρας της, τυφλωμένος από ζήλια, αρχίζει να την κατασκοπεύει μέσα στους χώρους του απομονωμένου ράντσου που διατηρούν μαζί, χάνοντας για πρώτη φορά τον έλεγχο της σχέσης και της οικογένειας που δημιούργησε. Έξι χρόνια μετά το «Post Tenebras Lux», ο Κάρλος Ρεϊγάδας συνεχίζει να εξερευνά τα όρια της κινηματογραφικής αφήγησης με την πιο προσωπική ταινία της καριέρας του. Η αποδόμηση ενός θεωρητικά προοδευτικού γάμου, με φόντο ένα γαλήνιο τοπίο, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από την απόφαση του Ρεϊγάδας να κρατήσει για τον εαυτό του και την σύζυγό του, Ναταλία Λόπεζ, τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Carlos Reygadas. ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Carlos Reygadas, Natalia López, Eleazar Reygadas, Rut Reygadas, Phil Burgers

Στάση Πιγκάλ / Paris Pigalle

30/9/18, 22:00, Ideal  

ΓΑΛΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 118' | ΓΑΛΛΙΚΑ

Παρίσι, 1982. Ο Φρανκ και ο Σερζ είναι αστυνομικοί, επιφορτισμένοι με μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη αποστολή. Προκειμένου να διεισδύσουν στα άδυτα της τοπικής μαφίας, αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός στριπτιτζάδικου στη Μονμάρτρη. Τα χρέη της επιχείρησης ωστόσο είναι πολλά και για το σκοπό αυτό αποφασίζουν να μπουν δυναμικά στην παραγωγή ταινιών πορνό. Μόνο που οι καλλιτεχνικές τους ανησυχίες είναι έντονες και το ταλέντο τους κρυφό, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να γυρίζουν ταινίες βάζοντας τη δική τους πινελιά σαν γνήσιοι auteur που (δεν είχαν ιδέα ότι) είναι. Οι κολλητοί και στενοί συνεργάτες Γκιγιόμ Κανέ και Ζιλ Λελούς συμπρωταγωνιστούν στη retrosexual αστυνομική κωμωδία του Σεντρίκ Ανζέ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Cédric Anger. ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Guillaume Canet, Joséphine de La Baume, Gilles Lellouche, Xavier Beauvois

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos