Νύχτες Πρεμιέρας 18: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

νυχτες πρεμιερας 2018
Δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2018, 15:31
Συντάκτης:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» επιστρέφει για 24η χρονιά και σήμερα αποκάλυψε το πλήρες πρόγραμμά του στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη του φεστιβάλ με τον «Ψυχρό Πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι. Με αφορμή την νέα του ταινία στην οποία θα παρευρεθεί θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες ταινίες του, ενώ θα γίνει και ένα αφιέρωμα στο πολωνικό σινεμά με ταινίες του Πολάνσκι, του Κισλόφσκι και πολλών ακόμα.

Στο επίσημο διαγωνιστικό θα αναμετρηθούν 15 ταινίες για την Χρυσή Αθηνά, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Iσραηλινό σκηνοθέτη Ari Folman («Waltz with Bashir»). Φέτος θα προστεθεί και ένα νέο διαγωνιστικό, αυτό για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, ενώ θα προβληθούν και άλλα ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στην ζωή γνωστών προσωπικοτήτων, όπως του Ian McKellen, Alexander McQueen και άλλων. Επίσης, αγαπημένο τμήμα αποτελεί το festival darlings με ταινίες από τα φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως το εξαιρετικό «Burning» από τις Κάννες, το «Wildlife» του Πολ Ντάνο ή το «Nuestro Tiempo» από την Βενετία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το αφιέρωμα στον σπουδαίο Ingmar Bergman, με την προβολή μίας ταινίας του και ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, αλλά και το «Μέλλον είναι Γυναίκα», ένα ξεχωριστό τμήμα με ταινίες γυναικών σκηνοθετριών, στα πλαίσια των παγκόσμιων συζητήσεων για ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών στα φεστιβάλ. Ως ταινία λήξης του φεστιβάλ επελέγη η τελευταία ταινία στην φιλμογραφία του Robert Redford, «The Old Man and the Gun». Ραντεβού λοιπόν στις αίθουσες για να απολαύσουμε τις ταινίες.

To ωρολόγιο πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

 

Περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ

 

Δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2018, 15:31
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Crip Camp

Crip Camp

Το ντοκιμαντέρ του Netflix, που έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Sundance, και έχει το...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463