Νύχτες Πρεμιέρας 18: Αυτή είναι η ταινία έναρξης

Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2018, 17:08
Συντάκτης:

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιλέγει φέτος ως φιλμ έναρξης, την ταινία που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Πρόκειται για τον «Ψυχρό Πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι, ένα αθεράπευτα ρομαντικό οδοιπορικό μέσα στο χρόνο που θα ανεβάσει την αυλαία των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας σε πανελλήνια πρώτη προβολή, παρουσία του Πολωνού σκηνοθέτη.

Πέντε χρόνια μετά το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας «Ida», και συνεχίζοντας μια εξαιρετική σκηνοθετική καριέρα η οποία περιλαμβάνει ταινίες όπως τα πολυβραβευμένα «Τελευταίο Καταφύγιο» (2000) και «Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου» (2004), οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας θα παρουσιάσουν ένα πλήρες αφιέρωμα στην φιλμογραφία του Πάβελ Παβλικόφσκι, με την προβολή των εξής ταινιών:

Ida (2013)

The Woman in the Fifth | Η Γυναίκα του Πέμπτου (2011)

My Summer of Love | Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου (2004)

Last Resort | Το Τελευταίο Καταφύγιο (2000)

The Stringer (1998)

Λίγα λόγια για την ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» («Cold War»): Όλα ξεκινούν στην Πολωνία του 1949, με καθημερινούς ανθρώπους να τραγουδούν μπροστά από ένα μαγνητόφωνο πολωνικά τραγούδια τα οποία υμνούν τους καημούς του έρωτα. Την καταγραφή κάνει μια επιτροπή που αναζητά αυθεντικές μελωδίες και ταλέντα για τη σύσταση ενός φιλόδοξου μουσικού ομίλου. Εκεί, στις οντισιόν, ο μαέστρος Βίκτορ (Τομάς Κοτ) θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την όμορφη νεαρή Ζούλα (Τζοάνα Κούλιγκ). Ο έρωτάς τους θα περάσει από τη Βαρσοβία, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Γιουγκοσλαβία, θα γνωρίσει αναβολές, ματαιώσεις, συμβιβασμούς, παραιτήσεις και αναζωπυρώσεις, θα βρεθεί αντιμέτωπος με διλήμματα και αντιζηλίες και θα γυρέψει την τύχη του στη Δύση πριν αναζητήσει με ρίσκο την επιστροφή του πίσω στην Πολωνία. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρία Strada Films.

Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας θα ανοίξουν την αυλαία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Το φετινό πλήρες πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 12.00 μ.μ., στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos