Νύχτες Πρεμιέρας 16: Τι να δούμε Σάββατο 24/9

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2016, 02:27

Το MOVE IT θα σας προτείνει καθημερινά ταινιάκια που αξίζουν τον κόπο, από το πρόγραμμα για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. 

Εμείς θα είμαστε εκεί, με συνεχόμενα reviews, απόψεις, εντυπώσεις, συνεντεύξεις, θα αποτυπώσουμε την σινεφιλική ενέργεια του αγαπημένου μας φεστιβάλ.

Αφού τσεκάρετε πάντα το ωρολόγιο πρόγραμμα, αλλά και την σελίδα της διοργάνωσης στο facebook για πιθανά sold out, ακολουθούν οι προτάσεις μας για το Σάββατο 24/9:

Ο Μόρις Από την Αμερική / Morris from America, του Τσαντ Χάρτιγκαν

Ιντεάλ, 18.00

Ο Μόρις είναι ένα νεαρό αγόρι από την Αμερική που λόγω της δουλειάς του πατέρα του αναγκάζεται να μετακομίσει σε μια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας. Ξένος σε μια ξένη χώρα, ο εσωστρεφής πιτσιρικάς δείχνει να βαριέται τα μαθήματα γερμανικών, αδυνατεί να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και η μόνη του απόλαυση είναι να σκαρώνει στιχάκια για τα χιπ χοπ τραγούδια του. Όταν θα γνωρίσει την Κατρίν, ένα λίγο μεγαλύτερό του κορίτσι, θα την ερωτευτεί και θα βάλει σκοπό της ζωής του να την εντυπωσιάσει με κάθε τρόπο.

Βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σάντανς για το σενάριό της και για την ερμηνεία του Κρεγκ Ρόμπινσον ("The Office", "Mr. Robot").

Το Κτήνος Μέσα μου / Wild, της Νικολέτ Κρέμπιτζ

Δαναός 1, 20.30

Η 20χρονη Ανια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο παππούς της και σε μια ανιαρή δουλειά γραφείου όπου πέφτει συνεχώς θύμα εκμετάλλευσης από το αφεντικό της. Η τυχαία συνάντηση της μοναχικής κοπέλας με έναν άγριο λύκο που έχει ξεστρατίσει μυστηριωδώς στο πάρκο της πόλης κοντά στο σπίτι της θα ξυπνήσει μέσα της μια ακατανίκητη επιθυμία όχι μόνο για μια πιο άμεση επαφή με τη φύση αλλά και με τη σκοτεινή πλευρά της. Σύντομα θα αρχίσει να αψηφά κάθε επιβεβλημένο κανόνα, αφήνοντας σταδιακά τον εαυτό της να παραδοθεί ολοκληρωτικά στα ζωώδη ένστικτά της.

Μια μεταμοντέρνα εκδοχή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" και συνάμα μια αναρχική παραβολή για τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το (καταπιεσμένο) κτήνος που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Επιχείρηση Χιονοστιβάδα / Operation Avalanche, του Ματ Τζόνσον

Ιντεάλ, 22.00

Ηταν τελικά ο Νιλ Αρμστρονγκ ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι ή μήπως η επιτυχής προσσελήνωση της αποστολής Απόλλων 11 ήταν ένα ραδιούργο τέχνασμα των Αμερικανών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αναδειχθούν σε νικητές της κούρσας του διαστήματος προτίμησαν να τη σκηνοθετήσουν; Η πιο διάσημη θεωρία συνωμοσίας στα χρονικά του Ψυχρού Πολέμου παίρνει σάρκα και οστά στο ευφυές ψευδοντοκιμαντέρ του Ματ Τζόνσον. Πίσω στο 1967, η CIA υποπτεύεται ότι κάποιος μέσα από τη NASA δίνει πληροφορίες στους Σοβιετικούς και στέλνει μια ομάδα πρακτόρων για να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Αυτό που θα ανακαλύψουν έπειτα από παρακολουθήσεις και υποκλοπές είναι ικανό να αλλάξει την ιστορία της Αμερικής για πάντα.

The Neon Demon, του Νίκολας Βίντιγκ Ρεφν

Όπερα 1, 22.00

Τεχνικολόρ παροξυσμός, αιματοβαμμένα οράματα και νέον φώτα συνοδεύουν τη 16χρονη Τζέσι στο εφιαλτικό ταξίδι της στο Λος Αντζελες και τον σαρκοβόρα ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας. Εκεί όπου ο σκηνοθέτης του «Drive» αναπαριστά, μέσα σε έναν τεχνικολόρ παροξυσμό από αιματοβαμμένα οράματα και νέον φώτα, το εφιαλτικό αντίτιμο που έχει η ολοκληρωτική παράδοση στο ιδεώδες της ομορφιάς και στα θέλγητρα της διασημότητας.

Είναι η ομορφιά το παν; Ο μόνος δημιουργός μετά τον Λαρς φον Τρίερ που ερεθίζεται τόσο να ταράζει τα φεστιβαλικά νερά των Καννών με κάθε ευκαιρία απαντά ασφαλώς προβοκατόρικα

Επιχείρηση Ανθρωποειδές / Anthropoid, του Σον Έλις

Δαναός 1, 22.30

Στην κατεχόμενη από τους Ναζί Τσεχοσλοβακία του 1942, μία ομάδα ντόπιων με τη βοήθεια των Άγγλων ενορχηστρώνουν μια παράτολμη επιχείρηση υπό την κωδική ονομασία Anthropoid. Στόχος τους η εξόντωση του Ράινχαρντ Χάιντριχ, εντεταλμένου του Τρίτου Ράιχ στην περιοχή και ένας εκ των εγκεφάλων του Ολοκαυτώματος.

Ο Σον Ελις του "Cashback", μίας από τις πιο ανανεωτικές ρομαντικές κομεντί της τελευταίας δεκαετίας, υπογράφει ένα φιλμ που αναβιώνει μια δραματική επιχείρηση του β' παγκοσμίου πολέμου με όρους απολύτως κινηματογραφικούς. Και ο Κίλιαν Μέρφι ("Ο Άνεμος Χορεύει στο Κριθάρι", "Peaky Blinders"), καταθέτει για άλλη μια φορά δείγμα του σπάνιου ταλέντου του, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη του τον Τζέιμι Ντόρναν των "50 Αποχρώσεων του Γκρι".

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos