Νύχτες 17: "Most beautiful island" - Κριτική

Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2017, 20:33
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Λουσιάνα έχει μόλις φτάσει στην Αμερική και προσπαθεί να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον της Νέας Υόρκης. Με το ενδεχόμενο της απέλασης να παραμονεύει, εξασφαλίζει μικρά μεροκάματα μέχρι που μια φίλη την παροτρύνει να παρευρεθεί σε ένα κοκτέιλ πάρτι έναντι αδράς αμοιβής. Η Λουσιάνα δέχεται χωρίς να ξέρει ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ζωής της.

Άποψη: Το ντεμπούτο της Άννα Ασένσιο είναι ένα αγχωτικό κινηματογραφικό ξόρκι που μεταμορφώνει την στενόχωρη μεταναστευτική εμπειρία σε ένα πρώιμο Πολανσκικό ψυχόδραμα, με μια σκηνή που κλείνει το μάτι στο «Εyes Wide Shut» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ αλλά στο πιο αρρωστημένο.

Ένα ξεγυμνωμένο από φιοριτούρες, αλλά φορτωμένο από συναισθήματα αστικό θρίλερ που η 39χρονη Μαδριλένα σκηνοθέτησε, έγραψε και πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε κοντινό του καρέ, διαμορφώνοντας έναν χαρακτήρα που απεικονίζει όλες εκείνες τις λιγότερο γνωστές ή εντελώς άγνωστες καθημερινές ιστορίες επιβίωσης μεταναστών στη Νέα Υόρκη.

Έχει ενδιαφέρον η προσπάθειά της να εμπλουτίσει την cinema verite οπτική της προς την μικροαστική δυστυχία και καθημερινή πάλη, με δυναμικά καδραρίσματα και πλάνα που παραπέμπουν σε αγωνιώδες θρίλερ, ώστε να θολώσει τα όρια μεταξύ ονείρου και εφιάλτη.

Όσο όμως και αν της αναγνωρίζεις μια ξεκάθαρη διαύγεια στον τρόπο που απεικονίζει το δράμα νεορεαλισμού, κάπου απορείς με την αχρείαστη πρόδηλη αυταρέσκεια στον τρόπο της σκηνοθεσίας της και την δική της ερμηνεία που συνεχώς εξελίσσονται, ενώ το φιλμ στο τελευταίο του ημίωρο εμφανίζει σημάδια ευκολιών που προκαλούν έως και μειδίαμα και οι στα όρια του ερασιτεχνικού υπόλοιπες ερμηνείες, κάπου κουράζουν.

4,5 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Blade επιστρέφει με τον Mahershala Ali

Στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο έγιναν πολλές αποκαλύψεις και μια από αυτές ήταν το...
7 ώρες
BOX OFFICE

O Βασιλιάς της κορυφής

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής το "The lion king" στο ελληνικό box-office για το τετραήμερο 18-21/7/19 και...
7 ώρες

Ο Ζακ Σνάιντερ επιστρέφει στα ζόμπι για το Netflix

Το «Dawn of the dead» με το οποίο μας συστήθηκε το 2004 ήταν ένα...
15 ώρες