Νύχτες 15: "My Secret World: The Story of Sarah Records" - REVIEW

Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2015, 13:21
Συντάκτης:

Η Sarah Records με έδρα το Μπρίστολ θεωρείται η πιο ανεξάρτητη (indie) από τις ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ιδρύθηκε το 1987 από την 19χρονη Κλερ Γουάντ και τον τότε σύντροφό της Ματ Χέινς, τους οποίους ένωνε το ασίγαστο πάθος τους για την αγνή κιθαριστική pop. Το 1995 η Sarah Records ανέστειλε οριστικά τη λειτουργία της, έχοντας προηγουμένως αγγίξει τις 100 κυκλοφορίες και έχοντας στο μεταξύ αποκτήσει φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο, παρά το γεγονός πως απέφευγε συνειδητά τις παραδοσιακές και... πολυέξοδες μεθόδους προώθησης των καλλιτεχνών της. Αντιθέτως λειτουργούσε με DIY λογική (χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση όπου η Γουάντ και ο Χέινς ταξίδεψαν με οτοστόπ προκειμένου να παραστούν σε συναυλία μπάντας τους), διέθετε ένα άκρως οικογενειακό κλίμα (οι συνιδρυτές ξόδευαν ώρες επί ωρών για να απαντούν σε γράμματα των fans), και προσέγγιζε τη μουσική με αγάπη, πίστη και απόλυτη αφοσίωση, δίνοντας την ευκαιρία σε νεότατους μουσικούς να ακουστούν και παραέξω, χάρη και στην πολύ καλή σχέση που είχε με αρκετούς μουσικογραφιάδες, αλλά και με τον θρυλικό John Peel.

Η Λούσι Ντόκινς, ξοδεύοντας 4 χρόνια από της ζωή της κι όχι μόνο, ολοκλήρωσε ένα θαυμάσιο γλυκόπικρο ντοκιμαντέρ γεμάτο νοσταλγία, γνήσια συγκίνηση, άφθονο χιούμορ, αλλά και μπόλικη μουσική από μπάντες της Sarah Records (The Field Mice, The Sea Urchins, The Orchids, The Wake, Heavenly, Even As We Speak...), οι οποίες παρόλο που δεν υπάρχουν πια, εντούτοις εξακολουθούν να λατρεύονται από όσους τις ανακάλυψαν όχι μόνο τον καιρό που ήταν ενεργές, αλλά και κάμποσα χρόνια μετά τη διάλυσή τους (ας είναι καλά (και) το internet).

Πέρα από το ιδρυτικό δίδυμο της εταιρείας, το οποίο μας αποκαλύπτει πολλά από τα μυστικά της λειτουργίας της αλλά και της προσωπικής τους ζωής, από την οθόνη “παρελαύνουν” μέλη από οριμένες τις πιο δημοφιλείς μπάντες της, αλλά και διάφοροι μουσικοκριτικοί, οι οποίοι μέσες-άκρες πλέκουν το εγκώμιο μιας δισκογραφικής η οποία υπήρξε καθ' όλη την πορεία της ανεξάρτητη με όλη τη σημασία της λέξεως. Ακόμη κι αν δεν (ανα)γνωρίζετε κάποια από τις μπάντες που ακούγονται στην ταινία, το “My Secret World: The Story of Sarah Records” σας αφορά, εφόσον αγαπάτε την καλή pop.

ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μια γερή δόση από μουσικές της εν λόγω δισκογραφικής, το Σάββατο 26/9 μπορούν να περάσουν μια βόλτα από το Key Bar όπου θα διεξαχθεί ένα “My Secret World: The Story of Sarah Records” party, στο πλαίσιο του οποίου θα είναι διαθέσιμο και άφθονο σχετικό υλικό, όπως ο πλήρης κατάλογος της εταιρείας από 7'' singles, διάφορα fanzines, πόστερ κλπ.  

Προβάλλεται: Σάββατο 26/9, 22.30, Όπερα 1  /  Παρασκευή 2/10, 20.30, Όπερα 2

8 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos