Νύχτες 15: "Jaco" - REVIEW

Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2015, 12:40
Συντάκτης:

Ότι είναι ο Τζίμι Χέντριξ για την κιθάρα είναι ο Τζάκο Παστόριους για το μπάσο. Όσοι ασχολούνται με τη μουσική το γνωρίζουν καλά αυτό.. Ήταν ο άνθρωπος που όταν πήγε στους Weather Reportκαι τον ρώτησαν «για ποιο λόγο να σε πάρουμε στη μπάντα;» απάντησε : «επειδή είμαι ο καλύτερος μπασίστας στον κόσμο», για να ακούσει ένα «get the fuck out of here». Ο άνθρωπος που διαμόρφωσε την ιστορία του μπάσου, ο τύπος που αποποιήθηκε τη δόξα και το σταριλίκι προς χάρη της ίδιας της μουσικής.

Το ντοκιμαντέρ των  Στέφεν Κίτζακ και Πολ Μάρτσαντ σε παραγωγή του Robert Trujillo των Metallica που ήταν τεράστιος φαν του, μιλά για την άναρχη ζωή του Παστόριους, το ιδιοφυές  ταλέντο και τη μουσική του συνεισφορά και προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη του στο παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι.

Η ταινία μιλά για τις μαύρες μέρες του Παστόριους, τους εθισμούς του σε ναρκωτικά και αλκοόλ και την πορεία του μέχρι την πόρτα της ψυχιατρικής κλινικής, αλλά και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Παστόριους που κατά τα άλλα ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης και πατέρας.

Ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ , αρκετά μαύρο, συγκινητικό και εν μέρει καταθλιπτικό σε ορισμένα σημεία  με καλοστημένο μοντάζ και αρκετό αρχειακό υλικό που παρέχει τεράστιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για την επίδραση που άσκησε ο Παστόριους στο μουσικό στερέωμα, ενώ μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις των Flea των Red Hot Chili Peppers, Carlos Santana, Sting, JoniMitchell και Herbie Hancock.

7,5 / 10

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos