Νύχτες 13: "Lurk" - REVIEW

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2013, 11:21

Lurk

Side Effects αλα Ελληνικά

3/10

Σύζυγος επιφανούς γιατρού απομονώνεται στην έπαυλή τους και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μοναξιά της και να επιβιώσει παρέα με τα χάπια που της πασάρει ο δήθεν αγαπημένος της προκειμένου να σβήσει τη μνήμη της. Η ίδια θα ξυπνήσει και θα δει πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και θα πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια της και ότι να την αφήνει στους άλλους.

Mε εμφανεις Χιτσκοκικές και Πολανσκικές επιρροές, ο Βασίλης Κατσίκης συνθέτει ένα ψυχολογικό θρίλερ τύπου ‘Side Effects’, όπου λογική και παράνοια γίνονται μια δίνη στο μυαλό της πρωταγωνίστριας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Θεοδοσία Σπέντζου, μέλος της γνωστής κινηματογραφικής οικογένειας, αλλά και ο Άρης Άθαν Παπαδημητρίου σε μια ‘απόκοσμη’ εμφάνιση που φέρνει κάτι απο ‘The Crow’.

Λίγο οι υπερβολικές ερμηνείες, λίγο τα κλισέ δανεισμένα από b-movies και horror epics, λίγο οι σεναριακές ‘τρύπες’, αλλά και οι οικονομικές συνθήκες στο εγχώριο κινηματογραφικό γίγνεσθαι που δεν βοηθούν τα οπτικά εφέ, μάλλον ο σκηνοθέτης δεν ήθελε να κάνει τόσο ένα ‘θρίλερ’ με την έννοια του όρου, αλλά περισσότερο να αποτίσει ένα φόρο τιμής σε κλασσικά θρίλερ και horror b-movies του παρελθόντος και παράλληλα μια ‘παραβολή’.

Άλλωστε όπως ο ίδιος ξήγησε μετά το τέλος της προβολής, στόχος του ήταν μια αλληγορία απέναντι στη μνήμη που θα πρέπει πάντα να διατηρεί ο άνθρωπος ως απόλυτο κειμήλιο, για να μη γίνεται υποχείριο άλλων και να παίρνει τη ζωή στα χέρια του. Να μην την αφήνει στο πιάτο των άλλων. Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε το εξαιρετικό ορχηστρικό soundtrack της ταινίας.

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2013, 11:21
Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2013, 16:04

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wolfs

Wolfs

Θα το βρείτε: Apple TV

Ξεκινάει με υποσχέσεις, σκοτεινά και ατμοσφαιρικά, σαν μια παρασκηνιακή ματιά σ’ έναν κόσμο που...
4 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
21507
Tanweer
13112
Tanweer
11291
Feelgood
6056
Tanweer
4542
hurry up, από την Spentzos hurry up, από την Spentzos