Νύχτες 13: "La fille de 14 Julliet" - REVIEW

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2013, 15:06

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

La fille de 14 Julliet

Kομεντί με γούστο και αισθητική

6/10

Είναι καλοκαίρι, στο Παρίσι έχει αφόρητη ζέστη και λίγο πριν από τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, ο Εκτορας γνωρίζει την Tρικέτ. Θέλοντας να τη σαγηνεύσει, την προσκαλεί σε ταξιδάκι αναψυχής μαζί με έναν φίλο του και μία φίλη της, αλλά τα σχέδιά τους χαλάνε καθ' οδόν, επειδή η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.

Ο Περετζακό βασισμένος στην εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου κερδίζει το ενδιαφέρον με μία κοινωνικοπολιτική κωμωδία βασισμένη στη Γαλλία και στην ευρωζώνη της κρίσης γενικότερα. Το ερωτικό στόρι των ηρώων εξαφανίζεται στο πρώτο ήδη μέρος, όπου η ταινία εξελίσσεται σε περιπέτεια, μετατοπίζοντας όλους τους ρόλους ισότιμα. Με συχνές θαμπές παραπομπές στα κοινωνικά και πολιτικά συμβάντα καυτηριάζει το σύστημα και τη μπουρζουαζία.

Ανεξαρτήτως του προς τα που γέρνει η ζυγαριά, ο Περετζακό υπογράφει με γούστο και αισθητική μια απολαυστική ταινία με ευρηματικούς διαλόγους, αστεία σκετσάκια και συχνά φραστικά επεισόδια που αποκλείουν πεισματικά την κατήφια και τη μιζέρια.

Προβάλλεται το Σάββατο 21/9, στον Δαναό 2, 10.45 μ.μ.

Γαρυφαλλιά Μάλλιου

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2013, 15:06
Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2013, 15:09
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Brexit

Brexit

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: “Όλοι ξέρουν ποιός κέρδισε. Δεν ξέρουν όμως όλοι το πως”. Αυτά λέει, από...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο