Νύχτες 13: "Gloria" - REVIEW

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2013, 21:00

Gloria

Πάθος για την ζωή

7/10

H Γκλόρια είναι μια πρόσφατα 58χρονη διαζευγμένη γυναίκα, με δύο ενήλικα παιδιά που ζουν τη ζωή τους μακριά της. Θα επιδιώξει την προσωπική της επανάσταση, με στόχο να ζήσει ξανά, δυνατά, έντονα, να θυμηθεί μικρές και μεγάλες χαρές που είχε ξεχάσει ή υποτιμήσει, να ερωτευτεί. Γνωρίζει έναν γοητευτικό 65χρονο, επίσης πρόσφατα διαζευγμένο, αλλά με μεγάλη αδυναμία στις κόρες του, ότι και αν συνεπάγεται αυτό.

Ο 40χρονος Χιλιανός σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο περιγράφει με απρόσμενη ευθύτητα και απλότητα (σε καμία περίπτωση απλοϊκότητα όμως) μια μοναχική μάχη της ηρωϊδας του για να νιώσει ζωντανή και πάλι μετά την κλινικά νεκρή σχέση της. Τα εμπόδια δεν θα είναι λίγα, αλλά με πολεμοφόδια την υπομονή (άλλωστε από αυτή είχε μπόλικη στον γάμο της) και τον αυτοσαρκασμό, καταφέρνει και ελίσσεται. Ίσως κάποιες φορές βοηθά και το αλκοόλ και γίνονται και κάποια λάθη.

Αν όμως δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν μπορείς να κάνεις και η ερμηνεία της Πολίνα Γκαρσία χτίζει έναν χαρακτήρα απόλυτα οικείο στον μέσο θεατή, με τις νευρώσεις της, αλλά και την γλύκα στην έκφραση, μια γυναίκα που δεν θέλει να παραδοθεί στο πέρασμα του χρόνου και με λάμψη στα μάτια να αποκτήσει ότι της αναλογεί. Μια ερμηνεία πανάξια βραβεύτηκε στην φετινή Berlinale...

Προβάλλεται το Σάββατο 21/9, στον Δαναό 1, στις 8 μ.μ.

Απόστολος Κίτσος.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2013, 21:00
Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2013, 21:00
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα