Η Xρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Δημοσίευση: 25 Aug 2023, 15:39
Συντάκτης:

Λίγες ημέρες μετά την προβολή του Χρυσού Φοίνικα («Η Ανατομία μιας Πτώσης») στο πλαίσιο του 13ου Athens Open Air Film Festival, οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνουν πως το ντοκιμαντέρ «On the Adamant» που θριάμβευσε στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, θα προβληθεί στην 29η φετινή διοργάνωση.

<a href="/nea/oi-nyhtes-premieras-provaloyn-ton-nono-ii-psifiaka-apokatestimeno/69750">Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλουν τον Νονό ΙΙ ψηφιακά αποκατεστημένο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλουν τον Νονό ΙΙ ψηφιακά αποκατεστημένο

Το «On the Adamant» του Νικολά Φιλιμπέρ, το ντοκιμαντέρ που κέρδισε την Χρυσή Άρκτο, το μεγάλο βραβείο του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, θα βρεθεί στο πρόγραμμα του 29ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Στο κέντρο του Παρισιού, πάνω στον Σηκουάνα, υπάρχει το Adamant. Ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για πάσχοντες από ψυχική νόσο, μια μονάδα θαλπωρής της έκφρασης και της συνύπαρξης. Ο Νικολά Φιλιμπέρ εξιχνιάζει την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία μέσα από τις ασύλληπτες φυσιογνωμίες των ασθενών. Όψεις αποκαμωμένες, απορημένες, κατειλημμένες από μια εσωτερική βάσανο, «πρόσωπα σπασμένα», όπως αρμόδια αναφέρει ένας εξ αυτών.

Η ταινία «On the Adamant» θα κυκλοφορήσει σύντομα στις αίθουσες από το Cinobo.

Tο 29o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί 27 Σεπτεμβρίου με 9 Οκτωβρίου 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos