Φεστιβαλ

Γαλλόφωνο 16: Το ΔιαγωνιστικόTo Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου βρίσκεται σε εξέλιξη για 17η χρονιά, με το διαγωνιστικό του τμήμα να συγκεντρώνει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνει ταινίες που έχουν αγοραστεί από ελληνικές εταιρείες διανομής.

Μια από αυτές είναι η ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης, «Ο Βασιλιάς μου» («Mon Roi») της Μαϊουέν («Polisse» ), που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα των περσινών Κανών, με την πρωταγωνίστρια Εμανουέλ Μπερκό να βραβεύεται στην Κρουαζέτ. Η Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται την Τονί, η οποία νοσηλεύεται έπειτα από σοβαρό ατύχημα στο σκι. Μέσα στην κλινική, πλήρως εξαρτημένη από το ιατρικό προσωπικό και τα παυσίπονα, βρίσκει το χρόνο να θυμηθεί τις πιο δυνατές στιγμές που έζησε με τον Ζορζ.

Des Nouvelles de la Planete MarsDes Nouvelles de la Planete Mars

Το δράμα «Το Μυστικό που Έμεινε Κρυμμένο» («Boomerang» ), με πρωταγωνίστρια τη Μελανί Λοράν, αφηγείται πώς ένα γεγονός που αποσιωπήθηκε στο παρελθόν μπορεί να τινάξει τις ισορροπίες μιας οικογένειας στον αέρα, ενώ η κωμωδία «Από Άλλον Πλανήτη» («Des Nouvelles de la Planete Mars» ) του Ντομινίκ Μολ προβλήθηκε στην πρόσφατη Berlinale.

EperdumentEperdument

Στο «Παράφορα» («Eperdument» ) του Πιερ Γκοντό ο διευθυντής μιας γυναικείας φυλακής ερωτεύεται παράφορα μια τρόφιμη του ιδρύματος, την οποία ερμηνεύει η Αντέλ Εξαρχόπουλος και για όσους αγαπούν το κινηματογραφικό σύμπαν του Λουί Μαλ, υπάρχει η «Υπόθεση: Άγνωστο DNA» («L’Affaire SK1» ), το σενάριο της οποίας έγραψε ο σκηνοθέτης της, Νταβίντ Ελοφέν («Μακριά από τους Ανθρώπους» ), κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Σεζάρ Σεναρίου.

O Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ ΣιμO Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ Σιμ

Το μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου «O Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ Σιμ» μεταφέρεται στην οθόνη από τον Μισέλ Λεκλέρκ («Πες Μου το Όνομά Σου» ) με τον πρωταγωνιστή Ζαν Πιερ Μπακρί να διεκδικεί Σεζάρ για μια από τις καλύτερες γαλλόφωνες ερμηνείες της χρονιάς.

Les Chevaliers BlancsLes Chevaliers Blancs

Οι «Λευκοί Ιππότες» («Les Chevaliers Blancs» ) του Χοακίμ Λαφός με πρωταγωνιστή τον Βενσάν Λιντόν μας ταξιδεύουν στο Τσαντ παρέα με την αποστολή μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, ενώ ο γνωστός ηθοποιός Κλοβίς Κορνιγιάκ («Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» ) κάνει το πρώτο σκηνοθετικό του βήμα με την κομεντί «Έρωτας στα Τυφλά» («Un Peu, Beaucoup, Aveuglement!» ) στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2016, 19:14
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

private life
Σύνοψη: Ο Richard (Paul Giamatti) και η Rachel (Kathryn...
7 hours
7 hours
Άραγε θα δούμε το Blade Runner να μεταφέρεται στην...
7 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο