20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 13:36
Συντάκτης:

Ττο 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης και συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 17 Απριλίου. Η τελετή λήξης προηγήθηκε της προβολής της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» (Le mystère Henri Pick) -που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες- του Ρεμί Μπεζανσόν, την οποία παρουσιάσαν ο σκηνοθέτης Ρεμί Μπεζανσόν και σεναριογράφος Νταβίντ Φενκινός - με τον τελευταίο να εκτελεί και χρέη Προέδρου της φετινής Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑElisabeth de Feydeau: "Το άρωμα είναι μνήμη"

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται επίσης από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα, απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Μητρικό ένστικτο» (Duelles) του Ολιβιέ Μασέ- Ντεπάς (η κριτική του MOVE IT εδώ), την οποία θα δούμε επίσης στις ελληνικές αίθουσες.

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι το «Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου» (Le Grand Bain) του Ζιλ Λελούς (την κριτική μας μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), επίσης με διανομή στην Ελλάδα. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 13:36
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

joker joachin phoenix

Ο "Joker" έχει 6 φρέσκα clips

O "Joker" του Τοντ Φίλιπς ετοιμα΄ζεται για την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας...
4 λεπτά

Η solo ταινία της "Black Widow" βρήκε σκηνοθέτη

Οι ευχές της Scarlet Johansson εισακούσθηκαν: το στούντιο της Marvel έχει ανακοινώσει (εδώ και...
9 ώρες

"Mindhunter", season 2: Kill 'em all

Στον πρώτο κύκλο γράψαμε: «Το "Mindhunter" δεν θέλει να δώσει έμφαση στο δέος που...
16 ώρες