20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 13:36
Συντάκτης:

Ττο 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης και συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 17 Απριλίου. Η τελετή λήξης προηγήθηκε της προβολής της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» (Le mystère Henri Pick) -που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες- του Ρεμί Μπεζανσόν, την οποία παρουσιάσαν ο σκηνοθέτης Ρεμί Μπεζανσόν και σεναριογράφος Νταβίντ Φενκινός - με τον τελευταίο να εκτελεί και χρέη Προέδρου της φετινής Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

<a href="/festival-gallofonoy-kinimatografoy/elisabeth-de-feydeau-aroma-einai-mnimi/60395">Elisabeth de Feydeau: "Το άρωμα είναι μνήμη"</a>ΣΧΕΤΙΚΑElisabeth de Feydeau: "Το άρωμα είναι μνήμη"

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται επίσης από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα, απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Μητρικό ένστικτο» (Duelles) του Ολιβιέ Μασέ- Ντεπάς (η κριτική του MOVE IT εδώ), την οποία θα δούμε επίσης στις ελληνικές αίθουσες.

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι το «Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου» (Le Grand Bain) του Ζιλ Λελούς (την κριτική μας μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), επίσης με διανομή στην Ελλάδα. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos