20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 13:36
Συντάκτης:

Ττο 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης και συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 17 Απριλίου. Η τελετή λήξης προηγήθηκε της προβολής της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» (Le mystère Henri Pick) -που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες- του Ρεμί Μπεζανσόν, την οποία παρουσιάσαν ο σκηνοθέτης Ρεμί Μπεζανσόν και σεναριογράφος Νταβίντ Φενκινός - με τον τελευταίο να εκτελεί και χρέη Προέδρου της φετινής Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑElisabeth de Feydeau: "Το άρωμα είναι μνήμη"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗO Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται επίσης από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα, απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Μητρικό ένστικτο» (Duelles) του Ολιβιέ Μασέ- Ντεπάς (η κριτική του MOVE IT εδώ), την οποία θα δούμε επίσης στις ελληνικές αίθουσες.

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι το «Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου» (Le Grand Bain) του Ζιλ Λελούς (την κριτική μας μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), επίσης με διανομή στην Ελλάδα. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
5 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141