En Lefko Film Festival 17: Bραβεία και χαμόγελα

Δημοσίευση: 5 Μαΐου 2017, 13:14
Συντάκτης:

H διοργάνωση του πρώτου En Lefko Film Festival, ολοκληρώθηκε με μια λιτή τελετή στον κινηματογράφο Δαναό, όπου το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας απένειμε τα βραβεία του και έδωσε υπόσχεση για την ανανέωση του ραντεβού την επόμενη χρονιά.

Η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης κωμικής περιπέτειας της Marvel, «Οι Φύλακες του Γαλαξία 2» που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από χθες, αποτέλεσε την ταινία λήξης του Φεστιβάλ.

Το 1ο En Lefko Film Festival, «με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας», όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σάκης Τσιτομενέας, έδωσε στους θεατές του την δυνατότητα να επιβραβεύσουν την αγαπημένη τους ταινία.

Ανάμεσα σε 12 συνολικά ταινίες νέων δημιουργών, της τρέχουσας παραγωγής, οι θεατές του φετινού φεστιβάλ αποφάσισαν ότι η καλύτερη ταινία του τμήματος “Under the Radar” ήταν το «X500» του Χουάν Αντρές Αράνχο, ένα αεικίνητο ανθρώπινο μωσαϊκό, που αιχμαλωτίζει το βλέμμα και μιλά στην καρδιά όσων ψάχνουν την θέση τους στο σύγχρονο κόσμο. Το βραβείο κοινού, συνοδευόταν από το χρηματικό έπαθλο των 5.000€ και μια αναμνηστική πλακέτα σχεδιασμένη από τον Τόμυ Καραίσκο, ο οποίος σχεδίασε και την αφίσα του Φεστιβάλ.

Για το μουσικό τμήμα του Φεστιβάλ “On Air”, που φέρει ατόφια τη μουσική σφραγίδα και τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του En Lefko 87.7, η κριτική επιτροπή που απαρτίστηκε από το έμψυχο δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού και συγκεκριμένα από τους Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, Παναγιώτη Μένεγο, Σταύρο Διοσκουρίδη, Νίκο Δρογώση, Κατερίνα Καφεντζή, Γιώργο Μπακαλάκο, Μανώλη Οικονόμου και Σπύρο Παγιατάκη μελέτησε προσεκτικά τα ξεσηκωτικά μουσικά ντοκιμαντέρ και έδωσε το πρώτο βραβείο στο «Ηλεκτρονικό Σέλας» (Northern Disco Lights: The Rise and Rise of Norwegian Dance Music) του σκηνοθέτη Μπεν Ντέιβις, συνοδευόμενο επίσης από χρηματικό έπαθλο (2.000€) και αναμνηστική πλακέτα σχεδιασμένη από τον Τόμυ Καραίσκο.

Τέλος, τα βραβεία on-line δημιουργικής έκφρασης του Φεστιβάλ, τα οποία δόθηκαν στις καλύτερες φωτογραφικές και βίντεο αποτυπώσεις της πόλης μας στο τμήμα Get Creative by Cutty Sark, έδωσε η κριτική επιτροπή του τμήματος, αποτελούμενη από τους Κλαίρη Αντωνακάκη (Μέλος της ομάδας Marketing των Premium Spirits της Coca Cola 3E), Θοδωρή Δημητρόπουλο (Αρχισυντάκτης popcode.gr), Γιώργο Μπότσο (Marketing Director του ΑΚΤΟ), Ορέστη Πλακιά (New Media Manager του En Lefko Film Festival), Μαίρη Χαριτωνίδη (Κινηματογραφίστρια) και Κωνσταντίνο Σαμαρά (Υπεύθυνο προγράμματος του En Lefko Film Festival). Στο πλαίσιο της τελετής λήξης βραβεύτηκαν οι κάτωθι 3 συμμετοχές:

1o Βραβείο: Μια πλήρης υποτροφία αξίας 2.500€ σε ένα από τα παρακάτω Μονοετή Προ-γράμματα Εξειδίκευσης του ΑΚΤΟ που ο νικητής θα επιλέξει: Digital & Social Media Mar-keting // 3D Animation & Digital Effects // Digital Design & Web Programming // Interior Designer // Contemporary Photography // Fashion Design – Styling // Sketch – Comics. Το βραβείο απέσπασε το έργο «Κουκάκι» του Γιάννη Συκιανάκη: https://www.instagram.com/p/BTMF8hfgNra/

2ο Βραβείο: Ένα κινητό τηλέφωνο και ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας. Το βραβείο απέσπασαν εξ ημισείας τα έργα: α) “The Little Emperor” του Ανδρέα Καμουτσή  https://www.instagram.com/p/BTRHpqnjyBe/ β) “We Grow Old Because We Stop Playing” του Κώστα Γαϊτανή https://www.instagram.com/p/BTgLq6RB7XO/

Ενώ προβλήθηκαν και δύο ακόμη συμμετοχές, η «Φιλοπάππου» της Αφροδίτης Ζαγγανά https://www.instagram.com/p/BTlT_ubjn4b/ και η «Αστική Δίνη» της Μαρίνας Γούρου-Βογιατζή https://www.instagram.com/p/BTbxjYrBXHY/, οι οποίες κέρδισαν την αγάπη μας και μια θέση στην Ιστορία του Get Creative by Cutty Sark.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos