Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Ηλέκτρα!

Published: 30 Aug 2020, 15:24
Συντάκτης:

To ΜΟVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στα θερινά σινεμά - κοσμήματα της Ελλάδας. Της χώρας με τους περισσότερους θερινούς κινηματογράφους στον πλανήτη, σε αναλογία πληθυσμού και έκτασης.

<a href="/en/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

O θερινός κινηματογράφος Ηλέκτρα άνοιξε ξανά τα φτερά του μετά από 10 χρόνια  και λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένος στα Άνω Πατήσια από την οκογένεια Γούναρη, υπεύθυνη επίσης για την λειτουργία αιθουσών, όπως οι Άνοιξη, Κήπος, Νέα Μασκώτ, Εκράν, Αμίκο.

Το «Ηλέκτρα», που ανακηρύχθηκε διατηρητέο το 1997, άνοιξε για πρώτη φορά το 1940 και αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της γειτονιάς και της λεωφόρου των σχεδόν 20 κινηματογράφων που κοσμούσαν την Πατησίων. 

Το γεγονός πως ο χώρος έχει κριθεί διατηρητέος, άρα δεν είχε αλλάξει ο χαρακτήρας του κτηρίου, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση ενός χώρου με ιστορία στην γύρω περιοχή, ο οποίος στήθηκε με μοντέρνες πινελιές, ξύλινο ντεκ, γουστόζικες λεπτομέρειες στον περιβάλλον χώρο, ακόμα και στις τουαλέτες, κατάλληλη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες , 5-6 γατάκια να κόβουν βόλτες αμέριμνα, άνετες τριθέσιες κούνιες και το μοναστηριακό τραπέζι που δεσπόζει στο κέντρο της αίθουσας, ενώ για τους φανατικούς της πρώτης σειράς σας περιμένουν αναπαυτικές ξαπλώστρες. 

Σχετικά με το πρόγραμμα ταινιών, το σκεπτικό είναι να διατηρηθεί ισορροπία ανάμεσα στο ποιοτικό και το εμπορικό σινεμά.

Εμείς την προηγούμενη Πέμπτη που το επισκεφθήκαμε στην 5η εβδομάδα προβολής του "Παρί" από τον Σιαμάκ Ετεμάντι (και μάλιστα στην πρώτη προβολή), είδαμε πολύ κόσμο και το χάρηκαμε ιδιαιτέρως. 

Πατησίων 292, Αγ. Λουκάς. Τηλ.: 2102017220

Εισιτήρια: € 7,00, παιδ.-φοιτ. & άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ. € 6,00. Online αγορά εισιτηρίων στο www. summercinemas.gr και viva.gr

Φωτό: Βίκυ Μοσχονησιώτου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos