Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Ελληνίς - Aγρίνιο

Published: 16 Jun 2019, 02:38

Είναι μια αυλή αγρινιώτικη, ένας κήπος του καλοκαιριού γεμάτος κόσμους φωτεινούς και κινούμενους. Φεγγάρια πολλά έχουν σκαρφαλώσει πάνω στον κισσό του, κάνοντας συντροφιά σε αστέρια και όνειρα. Κι όταν τα φώτα άρχιζαν σιγά – σιγά να σβήνουν και η μουσική σταματούσε, ο ήχος της μηχανής προβολής πυροδοτούσε τη μεγάλη φωτεινή δέσμη που έγραφε πάνω στο απέναντι λευκό πανί τα χρώματα των κινούμενων εικόνων, δίνοντας ζωή, σ΄ ό,τι ήταν βέβαιο πως θα ζήσει δυο ώρες μόνο αλλά η ανάμνηση του θα κρατήσει μια ζωή: Το είδα στο «Ελληνίς»

<a href="/en/therina-sinema/danaos-open-air-cinema-sti-gialova-messinias/68412">Δαναός Open Air Cinema στη Γιάλοβα Μεσσηνίας</a>ΣΧΕΤΙΚΑΔαναός Open Air Cinema στη Γιάλοβα Μεσσηνίας

Το 1952 άναψε πρώτη φορά το καρβουνάκι της προβολής του. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της λειτουργίας του αυτός ο κινηματογράφος αγαπήθηκε πολύ από τους κατοίκους του Αγρινίου. Μνήμη μιας ιστορίας τρυφερής, απολαυστικής και νοσταλγικής, γραμμένης με τη μυθολογία των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στην οθόνη τους: Μελίνα Μερκούρη Αλέκος Αλεξανδράκης Αλίκη Βουγιουκλάκη Τζένη Καρέζη Γιώργος Φούντας Τζέρυ Λιούις Λουί ντε Φινές Αλαίν Ντελόν Φρανκ Σινάτρα Τζον Γουέην Λη Βαν Κλιφ...

Καρέκλες απλωμένες στο χαλίκι και λεμονάδες και πορτοκαλάδες Κυρίως φιστίκια και πασατέμπο. Και φεγγάρι και χρώματα για να χορτάσει το όνειρο και να το φχαριστηθεί Φεύγουν τα καλύτερά μας χρόνια κάποιος μας τα κλέβει μυστικά, τραγουδάει χρόνια τώρα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στα μικρά διαλλείματα όλων των θερινών σινεμάδων της χώρας. Όμως εδώ στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ τίποτα δεν φεύγει και τίποτα δεν χάνεται. Υπάρχει.

Και κάθε βράδυ του καλοκαιριού ζωντανεύει ξανά και ξανά για να μπορέσει η καθημερινότητα να ντυθεί την χαμένη της απλότητα και να απολαύσει τη μαγεία ενός κόσμου, που τολμάει να κρατάει ζωντανή τη προβολή των χρωμάτων του μύθου του.

Το πρόγραμμα των προβολών για το καλοκαίρι του 2019, εδώ.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Jun 2019, 02:38
Ενημέρωση: 16 Jun 2019, 02:38

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos