Ένα βραβευμένο σε Βερολίνο και Sundance δράμα οικογενειακών σχέσεων, σκηνοθετημένο με αμεσότητα, απλότητα και διεισδυτική ματιά. 

Χωρίς την κλασσική φεστιβαλική ματιά (παρά μόνο στα καδραρίσματα εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του οικίσματος), παρά με προσιτό και εύστοχο λόγο, αλλά και φυσικές ερμηνείες (ξεχωρίζει φυσικά η μάνα που αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο δομείται και εξελίσσεται το φιλμ), δεν παίρνει θέση, μόνο υπερθεματίζει το άδικο της υπάρξης ταξικής διαφοράς αρχής εξ'αρχής. 

Αν απέφευγε και το κάπως εύκολο φινάλε, όλα θα ήταν καλύτερα.

Σύνοψη: Η  Val (Regina Case)  αφήνει την κόρη της Jessica στα χέρα της γιαγιάς και πηγαίνει στο Σάο Πάολο για να εργαστεί ως οικονόμος σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι και να αναλάβει τη φροντίδα του μικρού γιου της οικογένειας, Fabinho. 13 χρόνια μετά, η Val έχει μεν κάνει κομπόδεμα, αλλά αισθάνεται τύψεις για την κόρη που άφησε πίσω της. Ξαφνικά, η κόρη της Jessica ανακοινώνει ότι πρόκειται να έρθει στο Σάο Πάολο για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις σε κάποια σχολή. Οι εργοδότες την υποδέχονται αρχικά εγκάρδια και της προτείνουν αμέσως να μείνει μαζί τους. Εξάλλου, η Val είναι «μέλος της οικογένειας», αφού ήταν εκείνη που ουσιαστικά μεγάλωσε τον γιο τους.  Όμως η συμβίωση μάνας και κόρης, μετά από 13 χρόνια απουσίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Apr 2016, 03:45
Ενημέρωση: 21 Apr 2016, 10:52
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The second mother (Η δεύτερη μάνα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos