Λευκός Θεός

Η 13χρονη Λίλη προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν και ξεκινά να τον βρει. Ο Χάγκεν παλεύοντας να επιβιώσει, συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας.

Δεξιοτεχνική φαντασιακή πολιτική αλληγορία

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών 2014 - τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα". Επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015. Άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2014.

Δεξιοτέχνης ο Ούγγρος σκηνοθέτης, κατορθώνει να συνδυάσει μαεστρικά την αλληγορική υπερβολή και το φαντασιακό υπόβαθρο, με την ρεαλιστική αφήγηση.

Παραδίδει μια ξεκάθαρα πολιτική ταινία με κάπως απλοϊκή παρομοίωση (οι σκύλοι με τους κάθε είδους μετανάστες), αλλά με στέρεο λόγο, συγκεκριμένη δόμηση και ιδιαίτερα εντυπωσιακή κινηματογράφηση: τόσο η αρχική σκηνή, αλλά και κάποιες ακόμη, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Υπέροχη χρήση της κλασσικής μουσικής, απόλυτο κοντρόλ της αγέλης στις σκηνές καταδίωξης, συναρπαστική αφηγηματική κλιμάκωση, μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθετική άσκηση, η οποία παρά τις ελάχιστες αδυναμίες της, φανερώνει έναν πολλά υποσχόμενο δημιουργό.

Α.Κ.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Dec 2014, 16:42
Ενημέρωση: 17 Dec 2014, 17:13
Τίτλος:
Λευκός Θεός (Feher Isten)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos