Ακόμα μία ταινία ενηλικίωσης, το Ixcanul παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα του να τοποθετεί τη δράση του σε ένα ενεργό ηφαίστειο στη Γουατεμάλα και να αφορά τον πολιτισμό των Μάγιας. Διηγείται την ιστορία της Μαρία που επιχειρεί να αποκλίνει της προκαθορισμένης από τους γονείς της διαδρομής και να δαγκώσει το μεγάλο μήλο της Αμερικής. Αντί να παντρευτεί έναν πλούσιο, όπως έχουν κανονίσει οι δικοί της, προσπαθεί να φύγει με έναν ανήσυχο εργάτη στο χωράφι που δουλεύει, αλλά τα σχέδιά της ανατρέπονται από μία προδοσία και μία εγκυμοσύνη.

Το φυσικό περιβάλλον όπου ανθίζει αυτή η νεαρή γυναίκα είναι και το μόνο ξεχωριστό στοιχείο του φιλμ, αφού κατά τ' άλλα αναπαράγονται όλες τις νόρμες αντίστοιχων ταινιών τόσο σε σκηνοθετικό όσο και σε σεναριακό επίπεδο. Φαίνεται, τελικά, οι ταινίες εφηβείας να σχηματίζουν μία, κατά παράδοση, συγκεκριμένη φόρμα, όσο περνούν τα χρόνια, με τη δομή και τα αφηγηματικά τους μέσα να καταλήγουν τόσο οικουμενικά όσο και οι δυσκολίες και οι προβληματισμοί της εφηβείας.

Η Μαρία είναι ένα ηφαίστειο που όλοι θέλουν να κοιμίσουν και δεν της μένει παρά να καίγεται από μέσα. Όσο κι αν θέλει να γεννήσει το νέο της εαυτό, δεν υπάρχει τίποτα στρωμένο για να ξαπλώσει παρά μόνο ένα έδαφος από κάρβουνα, που τη διώχνει και της ζητά αντίτιμο για τη νεότητά της.

Σύνοψη: H 17χρονη Μαρία ζει στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου στη Γουατεμάλα. Ο γάμος της είναι προκαθορισμένος. Η Μαρία πάντα ονειρευόταν να δει την πόλη, αλλά η ιθαγένεια της δε της το επιτρέπει. Αποπλανεί έναν άντρα που θέλει να αποδράσει στις ΗΠΑ. Όταν ο άντρας αυτός την αφήνει πίσω, θα ανακαλύψει το μαγικό αυτό τόπο από την αρχή.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Apr 2016, 13:22
Ενημέρωση: 15 Apr 2016, 04:56
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ixcanul volcano (Το ηφαίστειο)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos