Invitation to a murder

Invitation to a murder - κριτική ταινίας

1934. Νότια Αγγλία. Όταν ένας απομονωμένος δισεκατομμυριούχος προσκαλεί έξι φαινομενικά τυχαίους αγνώστους στο απομακρυσμένο κτήμα του σε ένα νησί, η ατρόμητη, επίδοξη ντετέκτιβ, Μιράντα Γκριν, βρίσκει τη μυστηριώδη πρόσκληση πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει.

Όταν ένας άλλος καλεσμένος βρίσκεται νεκρός, η Μιράντα πρέπει να φτάσει στο βάθος της κακόβουλης πλοκής πίσω από τη συγκέντρωση, για να αποδείξει τον εαυτό της και τελικά για να σώσει τη ζωή της.

Προχειροφτιαγμένο αντίτυπο των κινηματογραφικών περιπετειών ενσωματωμένων στον κόσμο της Άγκαθα Κρίστι, μια ταινία που όταν την δεις καταλαβαίνεις πόσο καλοφτιαγμένο και ψυχαγωγικό ήταν το «Knives Out» (ειδικά το πρώτο) που προσπάθησε να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο που το κατάφερε πολύ πολύ καλύτερα.

Η αντιγραφή για να έχει νόημα ύπαρξης και να πετύχει τον σκοπό της, πρέπει να είναι εμπνευσμένη, σωστά προσαρμοσμένη στην εποχή και φυσικά να διαθέτει και ηθοποιούς που να μπορούν να υποστηρίξουν το συνολικό εγχείρημα.

Εδώ, όλα μυρίζουν βήτα.

Μπορεί να υπάρχουν καλές προθέσεις σεναριακά, ώστε να γίνει παιχνίδι με τις συμβάσεις του είδους, αλλά δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα είναι φθηνό σε ένα είδος που έχουμε δει πολλές καλές και απόλυτα ψυχαγωγικές ταινίες.

Το μυστήριο δεν είναι τελικά τόσο κραταιό (και ενδιαφέρον), η σκηνοθεσία είναι μάλλον άνευρη, το φινάλε είναι αχρείαστα δραματικό, χωρίς να υποστηρίζεται όλο αυτό σωστά.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Jun 2023, 15:00
Ενημέρωση: 7 Jun 2023, 23:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Invitation to a murder (Πρόσκληση σε φόνο)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Ιουνίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos