Οι Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα έχουν παράδοση σε επιτυχημένες κωμωδίες (Bad Santa, I Love you Phillip Morris, Crazy, Stupid, Love), είτε σαν σεναριογράφοι, είτε από την καρέκλα του σκηνοθέτη και καταφέρνουν και στο "Focus" να περάσουν επιτυχημένες κωμικές νότες, επιφανειακού, αλλά και υποδόριου χιούμορ σε αυτή την γκλαμουράτη, heist movie, κάπου μεταξύ "Thomas Crown affairs" και μια πιο μίνιμαλ εκδοχή του "Ocean's 11".

Από τη στιγμή μάλιστα που η χημεία μεταξύ του Ουίλ Σμιθ και της Μαργκό Ρόπι λειτουργεί οn screen, όλα γίνονται πιο εύκολα, ώστε να περάσει άνετα, χωρίς κόπο, με ιλουστρέ φωτό, σούπερ σάουντρακ και προβλεπόμενες... ανατροπές, η ώρα σε αυτόν τον συνδυασμό κοσμοπολίτικης περιπέτειας με ρομαντική κομεντί. 

Σχεδόν όλα τα έχετε ξαναδεί, αλλά δεν σας προσβάλει κάτι, αφήστε που θα ανακαλύψετε (και όσοι είδατε το Wolf of Wall Street, θα... εμπεδώσετε), την φρέσκια, "δροσερή" και χυμώδη Μαργκό Ρόμπι που μάλλον κλέβει την παράσταση από τον Ουίλ Σμιθ που ενώ βρισκεται στο στοιχείο του, δείχνει μάλλον αγχωμένος στις εκφράσεις του, ενώ η χαλαρή ατμόσφαιρα και η έξυπνη σκηνοθετική προσέγγιση με αμείωτη δράση και αρκετή ένταση κρατούν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, χαλαρά, χωρίς να απογοητεύει και το φινάλε.

Δε νομίζω ότι πρέπει να υποτιμάμε μια τέτοιου επιπέδου ντραμεντί/περιπέτεια, μη χάνουμε και το μέτρο, ε;

Υπόθεση:
Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ) είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μάργκοτ Ρόμπι), και της μαθαίνει τα κόλπα του “παιχνιδιού”. Όλα όμως περιπλέκονται, όταν θα μπει το ρομαντικό στοιχείο στη σχέση τους, κάτι που θα οδηγήσει τελικά στη διακοπή της. Τρία χρόνια αργότερα, η ελκυστική και πλέον καταξιωμένη femme fatale Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων. 

 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Mar 2015, 18:48
Ενημέρωση: 12 Mar 2015, 14:27
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Focus (Focus)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
5 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos