Fast and Furious 9: Μαχητές των δρόμων

Fast and Furious 9: Μαχητές των δρόμων - κριτική ταινίας

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα.

Αυτήν τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτήν τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ένας άντρας που τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Η αποκάλυψη ενός άλλου αδελφού Τορέτο είναι ένα νέο κομμάτι στο παζλ της οικογενειακής ιστορίας που ολοκληρώνει μια μεγάλη αφήγηση.

To Fast & Furious επιστρέφει με το Νο 9, με σχεδόν όλη την παλιοπαρέα μαζεμένη, εκτός φυσικά των Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέθαμ που ξεκίνησαν νέο franchise (Hobbs & Shaw) και αφαίρεσαν αρκετή έως πολλή από την αίγλη του franchise.

Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κρις Μπρίτζες, Νάταλι Εμάνιουελ, Tαϊρίζ Γκίμπσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, αλλά και Σαρλίζ Θερόν και Ελεν Μίρεν, με νέα "μεταγραφή" τον γλαφυρά ατάλαντο Τζον Τσένα που υποδύεται τον κακό αντίπαλο του Βιν Ντίζελ: τον αδερφό του.

Σκηνοθετεί μετά από καιρό ο Τζάστιν Λιν («Tokyo Drift», «The Fast & the Furious, Fast Five», και «Fast & Furious 6») και πολύ γρήγορα τα καταιγιστικά κασκαντιλίκια ανθρώπων και αυτοκινήτων και τα ξυλοφορτώματα πέφτουν βροχή.

Tσίτα τα γκάζια και ο χαβαλές, μαζί και οι ασύλληπες σεναριακές απιθανότητες, οι υπερβολές που κάποια στιγμή κουράζουν, αλλά μην ξεχνάμε ότι το «Fast & Furious» ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ταινιών που δεν επηρεάζονται στο παραμικρό από την οποιαδήποτε είδους «κριτική» και που προσφέρουν απλόχερα εύπεπτη και χαβαλεδιάρικη ψυχαγωγία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση περισσότερο ανεγκέφαλη απ’όσο μπορεί να αντέξει ένας νορμάλ φαν των ταινιών του είδους (και όχι του συγκεκριμένου franchise», με σκληρούς καργιόληδες να παίζουν ευχάριστα χορογραφημένο ξύλο, macho αποτυχημένες χιουμοριστικές ατάκες, γενικότερες σεναριακές χαζομάρες, για να ενθουσιαστείς με ένα τέτοιο φιλμ, θα πρέπει να έχεις να δεις σοβαρή περιπέτεια χρόνια, ή να έχεις ανάγκη να ξεδώσεις πίνοντας αμέτρητες μπύρες, σε braindead mood.

Χάνει λάδια το μηχάνημα, θέλει service. 

Πρώτη δημοσίευση: 18 Jun 2021, 00:58
Ενημέρωση: 24 Jun 2021, 02:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fast and Furious 9: Μαχητές των δρόμων (F9: The Fast Saga)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
145
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Ιουνίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos