Planes

Ο Ντάστι είναι ένα γρήγορο και καλόκαρδο ψεκαστικό αεροπλάνο που ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας. Υπάρχουν όμως μερικά εμπόδια. O Ντάστι δεν είναι φτιαγμένος για να πετάει σε αγώνες, αλλά για να ψεκάζει καλλιέργειες, αλλά το κυριότερο είναι ότι τρέμει τα ύψη, καθώς πάσχει από υψοφοβία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πάθος του σκηνοθέτη Klay Hall (Tinker Bell and the Lost Treasure, King of the Hill TV series) για τα αεροπλάνα ξεκινάει από την παιδική του ηλικία, αφού ο πατέρας του και ο παππούς του ήταν πιλότοι στο ναυτικό. Όταν ο παραγωγός John Lasseter (Cars, Toy Story) του ζήτησε να σκηνοθετήσει το Planes, αυτός δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί ιδιαίτερα και συμφώνησε αμέσως.

“Όταν ήμουν παιδί” λέει ο Hall, “παρακολουθούσα μαζί με τον πατέρα μου τα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο που είχαμε στην πόλη. Εγώ θυμάμαι προσπαθούσα να τα σχεδιάσω, καθώς εκείνος μου εξηγούσε με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά τους. Όταν μου έγινε η πρόταση, ήταν πολύ οικείο όλο αυτό για μένα και ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος εξαρχής”. Ο Hall συνεχίζει και μιλάει για τον ήρωα της ταινίας τον Ντάστι. “Θα μπορούσαμε όλοι να ταυτιστούμε μαζί του. Ο Ντάστι μας αποδεικνύει πως αν πιστεύουμε πραγματικά στους εαυτούς μας και ξεπεράσουμε τους φόβους μας, τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακά”.

Εξαίρει το χαρακτήρα και την αποφασιστικότητα του Ντάστι, “ο Ντάστι έχει μάθει μια ζωή να πετάει χαμηλά, δεν έχει πετάξει ποτέ πάνω από τα 1.000 πόδια και επιπλέον έχει και υψοφοβία, αλλά παρολαυτά θέλει να λάβει μέρος στην πιο γρήγορη κούρσα του κόσμου. Γνωρίζει ότι έχει να υπερκεράσει πολλά εμπόδια και να ψάξει βαθειά μέσα του, για να βρει το κουράγιο να ξεπεράσει τη φοβία του και να αλλάξει τη φύση του που κάποιοι άλλοι όρισαν”. Το να γίνεις κάτι περισσότερο από αυτό που σε προόριζαν είναι το κεντρικό μήνυμα της ταινίας.

Στην ελληνική μεταγλώτιση ακούγονται οι Γιώργος Καπουτζίδης, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Ντίνος Σιούτης κ.α.)

Πρώτη δημοσίευση: 22 Aug 2013, 00:47
Ενημέρωση: 29 Aug 2013, 11:37
Τίτλος:
Planes (Αεροπλάνα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos