"Τετάρτη 04:45": Ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει - 6 αναλυτικά character posters

Published: 24 Dec 2014, 13:17
Συντάκτης:

Μετά το εντυπωσιακό και πολύ ιδιαίτερο, ημι-λιντσεϊκό ντεμπούτο του με τίτλο «Ιστορία 52», ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, μία ιστορία εκδίκησης με στοιχεία μαύρου χιούμορ και αριστοτεχνικά σκιαγραφημένους χαρακτήρες. Το «Τετάρτη 04:45» διαδραματίζεται σε μια έντονη χρωματικά, υγρή και αστραφτερή Αθήνα που σε τυλίγει μεθοδικά στον πνιγηρό και καθηλωτικό ιστό της, για να σε παρασύρει σε έναν εκρηκτικό χορό στυλιζαρισμένης βίας. Στην ταινία, που είναι ελληνογερμανική παραγωγή, πρωταγωνιστεί ο Στέλιος Μάινας (που μοιάζει τρομερά με τον Ζαν Ρενό στην αφίσα της ταινίας!), ενώ εμφανίζονται οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης και Adam Bousdoukos (Soul Kitchen).

Σύνοψη: Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Σε παραγωγή Θανάση Καραθάνου και μουσική Felizol.

Update 25/2/15: Και αφού εδώ σας υπενθυμίσουμε το τρέιλερ, ιδού 6 character posters που αναλύουν σχεδόν τα... πάντα για τους βασικούς χαρακτήρες του φιλμ, σε βαθμό που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω! Μπορείτε να τα τσεκάρετε στην gallery.

Update 2/3/15: Μετά από πρόταση της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία στον σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου, η νέα ταινία του, "Τετάρτη 04:45", θα διανεμηθεί στις κινημ/φικές αίθουσες με ελληνικούς υπότιτλους για Κωφούς/ές και βαρήκοους/ες, από τις 12/3/2015 από την Feelgood Entertainment. Είναι η 2η φορά πλέον μετά το "XENiA" που κάτι τέτοιο πραγματοποιείται στην 100χρονη ιστορία του ελληνικού σινεμά σε εμπορικές προβολές. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες προβολής στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive στο Γκάζι και ελπίζουμε και σε ευρύτερο (multiplex;-) κύκλωμα αιθουσών. Μπράβο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos