ΣΕΙΡΕΣ

"Requiem" s01: Άνετο binge watching

Published: 29 Jun 2018, 13:25
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Ματίλντα Γκρέι, ανερχόμενη τσελίστρια, βλέπει την μητέρα της να αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια της. Λίγες μέρες μετά στα προσωπικά αντικείμενα της εκλιπούσας, η Ματίλντα ανακαλύπτει ένα αρχείο που αφορά στην εξαφάνιση της μικρής Κάρις από την πόλη Πένλινιθ και έτσι αποφασίζει να ταξιδέψει έως εκεί με τον φίλο της Χαλ καθώς είναι πεπεισμένη ότι θα βρει απαντήσεις σχετικά με την αυτοκτονία της μητέρας της.

Άποψη: Από το Λονδίνο στην Ουαλία βρέθηκε η πρωταγωνίστρια Λίντια Ουίλσον (About Time, Never Let Me Go) ψάχνοντας το παρελθόν της μητέρας της και σκαλίζοντας μία υπόθεση που είχε μείνει άλυτη εδώ και πολλά χρόνια. Με μία πρώτη ανάγνωση, το “Requiem” ανήκει στην κατηγορία των crime series μόνο που από το πρώτο επεισόδιο καταλαβαίνουμε ότι το στοιχείο του υπερφυσικού δεν θα λείπει από τα επόμενα επεισόδια, τα οποία ομολογουμένως είναι καλύτερα από τον πιλότο. Η ιστορία πολύ γρήγορα μεταφέρεται στην μικρή πόλη του Πένλινιθ, όπου τα πέτρινα σπίτια και τα μεγαλοπρεπή βουνά σε προσαρμόζουν αυτομάτως στο creepy part της υπόθεσης, όπως επίσης και το κλασσικό δαιμονοποιημένο σπίτι που τιτλοφορείται ως «έπαυλη Ντιν».

Οι χώροι του σπιτιού λειτουργούν σαν αρένα για τις υπερφυσικές οντότητες, με κρυμμένα υπόγεια και κλειδαμπαρωμένα δωμάτια, όμως η πραγματική δράση γίνεται έξω από αυτό. Μετά το πρώτο (αμήχανο) επεισόδιο το σενάριο του Αυστραλού Kris Mrksa αλλάζει σταδιακά πορεία και έτσι καταλήγουμε με δύο πρωταγωνιστές σε ρόλους ντετέκτιβ να ερευνούν μια υπόθεση απαγωγής με απτές αποδείξεις και πρόσωπα κλειδιά. Η ροή σαν αστυνομικό μυθιστόρημα εμπλέκει πολλούς χαρακτήρες, άλλους σημαντικούς άλλους αδιάφορους, και τους εντάσσει με στρατηγικό τρόπο μέσα στην εξέλιξη της ιστορίας όταν αυτή ξεμένει από ιδέες και κατευθύνσεις. Κατά το ίδιο τρόπο που η Αγκάθα Κρίστι εισήγαγε καινούργιους χαρακτήρες και τους έβαζε σε θέση υπόπτου, έτσι και εδώ με κάθε νέα εμφάνιση αναρωτιέσαι ποιος είναι ο ένοχος (αν είναι ένας) σε αυτήν την μικρή κοινωνία και πώς τελικά εξαφανίστηκε η μικρή Κάρις.

Και ενώ η ιστορία βαδίζει σε πολύ καλούς ρυθμούς και η Mahalia Belo (η οποία όλο και κερδίζει έδαφος στην Βρετανική τηλεόραση και είναι από τα hot ονόματα αυτή τη στιγμή) δημιουργεί ατμόσφαιρα αγωνίας, η σειρά μένει πιστή στις αρχικές υποσχέσεις της με το εξωπραγματικό και στο τελευταίο επεισόδιο μας το προσφέρει απλόχερα.

Αχρείαστο βέβαια και παράταιρο συγκριτικά με τις στιγμές θρίλερ των προηγούμενων επεισοδίων αλλά ταυτόχρονα εντελώς απαραίτητο λόγω συνοχής. Τα έξι συνολικά επεισόδια καθιστούν το “Requiem” ιδανικό για binge watching, και ειλικρινά δεν ήταν και για περισσότερα για μία τόσο συνοπτική ιστορία. Τα Ουαλικά τοπία θα σας αποπλανήσουν αλλά μην είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψετε για την δεύτερη σεζόν.

Το “Requiem” στριμάρει στο Netflix.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos