Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από το νέο "Ben-Hur"

Published: 16 Mar 2016, 12:33
Συντάκτης:

Το ριμέικ του κλασικού "Ben-Hur" από τον Τιμούρ Μπεκμαμπέντοβ (των "Wanted" & "Abraham Lincoln: Vampire Hunter") είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του φετινού καλοκαιριού. Με τις περισσότερες ταινίες αυτού του είδους να πηγαίνουν... άπατες, η πρεμιέρα της 12ης Αυγούστου για το "Ben-Hur" θέλει να είναι καλλιτεχνικά και εμπορική πετυχημένη.
Η κλασική ταινία "Ben Hur" του 1959, του Γουίλιαμ Γουάιλερ έκανε σταρ τον Τσάρλτον Ίστον, βραβεύτηκε με 11 Οσκαρ και παραμένει ορόσημο για το είδος των θρησκευτικών ταινιών. Ο Τζακ Χιούστον υποδύεται τον Μπεν Χουρ σε μια ταινία που οι παραγωγοί δηλώνουν πως θα είναι πιστοί στο μυθιστόρημα του Αμερικανού Λιου Γουάλας «Ben Hur: A Tale of the Christ» (1880). Ο ηθοποιός ελπίζει οι θεατές να μπουν στην αίθουσα με ανοιχτόμυαλη στάση. Οι πρώτες φωτογραφίες τον δείχνουν πάνω στο άρμα, σε μια στιγμή της περίφημης σκηνής ανθολογίας που χαρακτήρισε την ταινά του 1959.
Η δεύτερη φωτογραφία, είναι μαζί με τον Μόργκαν Φρίμαν που θα είναι ο εκπαιδευτής των αρματοδρομιών. Μαζί τους οι Τόμπι Κέμπελ ως Μεσάλα, Ναζανίν Μπονιαντί (Homeland) ως Εσθήρ και Ροντρίγκο Σαντόρο (ο Ξέρξης από τους "300") ως Ιησού.
Θυμηθείτε από εδώ την είδηση ότι ο Έλληνας ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, υποδύεται έναν άρρωστο σκλάβο κωπηλάτη, σε ένα σύντομο ρόλο.

 

Update 15/6/16: Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε παρακολουθώντας το πρώτο τρέιλερ, είναι ότι ενώ οι σκηνές δείχνουν πολύ εντυπωσιακές, η αφήγηση και το pop γλυκερό σάουντρακ το αδικούν πολύ. Βέβαια, αν το δούμε πιο ψύχραιμα, οι διάλογοι είναι επιεικώς απλοϊκοί, οπότε μάλλον οδηγούμαστε σε μια camp ένοχη απόλαυση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σκηνοθέτης και οι παραγωγοί έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην αναπαράσταση της θρυλικής σκηνής με την μάχη με τα άρματα. Αφιέρωσαν δύο μήνες προβών, μονάχα για τη σκηνή αυτή. Μιλώντας στην USA Today, ο πρωταγωνιστής Τζακ Χιούστον ανέφερε σχετικά: «Ανεβαίνεις σε ένα άρμα με δύο άλογα στην αρχή και μετά έχεις τέσσερα άλογα στο τέλος των ηνίων σου. Είναι το ανάλογο μιας κούρσας της Formula 1! Είναι δύσκολο και απίστευτα τρομακτικό..." Δείτε πως γυρίστηκε η σκηνή στο παρακάτω βίντεο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos