European Media

Πέθανε ο "Σαγόνιας" του Τζέιμς Μποντ

Published: 11 Sep 2014, 12:51

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες της σειράς των ταινιών Τζέιμς Μποντ, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Kάιλ, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» δίπλα στον Ρότζερ Μουρ, τον χαρακτήρα του «Σαγόνια».

Ο Κάιλ πέθανε σε νοσοκομείο του Φρέσνο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να αποκαλυφθεί η αιτία θανάτου. Ο γιγαντόσωμος, επιβλητικός Κάιλ με ύψος περίπου 2,20 μέτρα ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κακοποιούς στην ιστορία των ταινιών του πράκτορα 007, παίζοντας το 1977 στη μεγάλη επιτυχία « Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και στο «Moonraker» του 1979 και τις δυο φορές στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ.

Ο ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί από την υποκριτική εξ αιτίας ενός ατυχήματος με φορτηγό πριν από μερικά χρόνια που του προκάλεσε δυσκολίες στο περπάτημα. Παρέμεινε όμως ενεργός στο κύκλωμα των φανατικών οπαδών του Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας χιλιάδες αυτόγραφα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (THE INVITE) , από την Spentzos Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (THE INVITE) , από την Spentzos