Oscars 15: Παίξτε στοίχημα και κερδίστε!

Published: 22 Feb 2015, 15:57
Συντάκτης:

Στο στοίχημα ισχύει μια μεγάλη αλήθεια: Είναι πολύ πιθανό να σου κάτσει η καλή και να κερδίσεις με την πρώτη, παρά να ελπίζεις να τους τα παίρνεις μακροχρόνια. Από την άλλη, με συστηματικό διάβασμα και μετρημένο παίξιμο, μπορείς να βγάλεις ένα καλό χαρτζιλίκι. Στην περίπτωση των Όσκαρ που απονέμονται μια φορά τον χρόνο, θα ασχοληθούμε με την πρώτη περίπτωση και θα προσπαθήσουμε μέσα από τις προτάσεις που θα ακολουθήσουν από το MOVE IT (στο καθιερωμένο μας στοιχηματικό ραντεβού) να πάμε στο γκισέ του ταμείου και να πληρωθούμε.

Φέτος ειδικά, υπάρχουν ορισμένα ακλόνητα φαβορί, ειδικά στις ερμηνείες, όπου οι 3 στις 4 έχουν κλειδώσει στοιχηματικά: Η Τζουλιάν Μουρ στον α' γυναικείο (παίζεται στο 1.01-1.02), η Πατρίτσια Αρκέτ στον β' γυναικείο (1.01-1.03) και ο Τζέι Κέι Σίμονς στον β' ανδρικό (1.01-1.03), κάτι που σημαίνει ότι δεν αξίζει να ασχοληθούμε, εκτός και αν πάτε για την μεγάλη έκπληξη με Ριζ Ουίδερσπουν/26, Έμμα Στόουν/34 και Έντουαρντ Νόρτον/21, αντίστοιχα, αλλά οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες και μάλλον θα χάσετε τα χρήματά σας... Υπάρχουν θεωρητικά δύο τρόποι να εξαργυρώσουμε αυτή την σιγουριά, αν εντάξουμε κάποιες από αυτές τις κατηγορίες σε ένα παρολί, αλλά γι'αυτό θα αναφερθώ πιο κάτω. 

Από τις ερμηνείες λοιπόν, μόνο η κατηγορία του α' ανδρικού έχει "ψωμί", με τον Έντι Ρεντμέιν να παραμένει το φαβορί (1.20-1.30), αλλά τον Μάικλ Κίτον μετά τις νίκες του σε Χρυσές Σφαίρες και Independent να μην είναι χαμένος από χέρι και να προσφέρεται στο ικανοποιητικό 3.50-4.20 και άρα μπορεί να αποτελέσει μια καλή outsider επιλογή.

Δύο είναι τα μεγάλα φαβορί σε ταινία και σκηνοθεσία: Birdman (1.45-1.65) & Βoyhood (2.25-2.65), Ιναρίτου (1.50-1.70) & Λινκλέιτερ (2.10-2.35) αντίστοιχα διεκδικούν τα βραβεία και εδώ έχω να σας προτείνω έναν συνδυασμό: Birdman ταινία, Boyhood σκηνοθεσία (ή και το αντίθετο αν προτιμάτε), μαζί με Tζουλιάν Μουρ & Σίμονς ή Αρκέτ, πληρώνει 4.00-4.20 και θα το βρείτε σε Betright & Bet365. Επίσης, στηρίζω και στοιχηματικά την μοιρασιά των Όσκαρ σε ταινία-σκηνοθεσία μεταξύ Birdman-Boyhood, στο Bwin όπου πληρώνει 2. 

Στα σενάρια η κατάσταση είναι κάπως πιο ρευστή και προσωπικά θα τα αποφύγω, όπως επίσης και το ξενόγλωσσο όπου μπορεί η Ida θεωρητικά δύσκολα να χάσει (1.35-1.45), αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μας στην συγκεκριμένη κατηγορία με τις αλοπρόσαλλες επιλογές της Ακαδημίας. 

Το Birdman επίσης είναι μεγάλο φαβορί στην φωτογραφία, αλλά έχει πέσει πλέον στο 1.20 και δεν αξίζει, η Selma στο τραγούδι με το Glory (1.15-1.25), ενώ το ίδιο ισχύει και για το Boyhood (1.35-1.50) στο μοντάζ, αν και εδώ μια έξυπνη επιλογή (ανίστοιχη του Κίτον) μπορεί να αποτελέσει το Whiplash με αποδόσεις που κυμαίνονται μεταξύ 3.00-3.40. 

Συνοψίζοντας, μια δυάδα, μια τετράδα και δύο αουτσάιντερ (Κίτον, Whiplash). Οι επιλογές φυσικά είναι δικές σας.

Καλή επιτυχία! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos