ΣΕΙΡΕΣ

"The order" season 1: Χαριτωμένα κλισέ

Published: 5 Apr 2019, 19:51
Συντάκτης:

To The Order, αυτή η μετ-εφηβική σειρά των Dennis Heaton και Shelley Eriksen για μαγεία, λυκανθρώπους, κρυφές πανεπιστημιακές ομάδες, που συγκρούονται μεταξύ τους, λόγω μίας μακράς ιστορίας του παρελθόντος κι ένας έφηβος που προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας του, θα μπορούσε να είναι πολλά, μα τελικά, είναι ένα ανάλαφρο πέρασμα από μία χιλιοειπωμένη σεναριακή ιδέα.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Ας μην το αδικήσουμε κι ας μην το κακολογήσουμε απόλυτα, όμως. Το The Order πληροί τις προδιαγραφές του σασπένς με μία χαλαρή πλοκή που, εν πάση περιπτώσει, σε κρατάει μπροστά από την οθόνη σου, μα όχι προσηλωμένο. Είναι η ιδανική σειρά, να την έχει κανείς στο φόντο, κάνοντας δουλειές, σιδερώνοντας, γράφοντας κώδικα, μαγειρεύοντας. Μία πλοκή που ο θεατής την αισθάνεται οικεία – ο 18χρονος Jack Morton (Jake Manley) προσπαθεί να μπει στην Αδερφότητα του Μπλέ Ρόδου στο Πανεπιστήμιό του, ώστε να εκτελέσει το σχέδιο που έχει οργανώσει μαζί με τον παππού του, να πάρει εκδίκηση από τον Edward Coventry (Man Martini), τον πατέρα του, ο οποίος φαίνεται να είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της μητέρας του. Αυτό όμως θα αποδειχθεί πιο δύσκολο από όσο φαινόταν αφού στο δρόμο του βρίσκει τον έρωτα στην ανώτερή του ιεραρχικά Alyssa Drake (Sarah Grey), αλλά επιλέγεται και από μία αναπάντεχη ομάδα, και ορκισμένοι εχθροί της Αδελφότητας στην οποία ανήκει. Στο μεταξύ, πρέπει να σπουδάσει, να αποφασίσει με ποιανού το μέρος είναι και εν τέλει βρίσκεται ανάμεσα σε πιο σκοτεινά μυστικά του Edward Coventry από όσο φανταζόταν στην αρχή.

Ενώ αυτή η σειρά θα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που παραδόθηκε εν τέλει, πέφτει στην παγίδα να γίνει ολίγον κιτς, με αρκετά στοιχεία κωμωδία όμως, που τελικά την σώζει. Γιατί πόσους άβολους διαλόγους να αντέξει ο θεατής, με τον Jack να προσπαθεί να φλερτάρει την Alyssa; Πόσο δράμα να αντέξουμε με τους αναπάντεχους τσακωμούς με τον παππού του, χωρίς να καταλαβαίνουμε ακριβώς τον λόγο του φοβερού αυτού μίσους απέναντι στον Coventry; Η σειρά είναι σαν να βιάζεται να πει πολλά, και ακουμπάει απλώς τα πάντα επιδερμικά. Γρήγορη πλοκή, πολλά στοιχεία και λεπτομέρειες, χωρίς βάθος, σε μόλις 10 επεισόδια και όλα αυτά γιατί; Κανείς δεν καταλαβαίνει εάν αυτή η σειρά είχε κάτι να μας πει μετά το πέρας της. Τουλάχιστον όμως η Katherine Isabelle παραδίδει έναν αξιομνημόνευτο ρόλο ως η ξινή διευθύντρια του πανεπιστημίου Belgrave και αυστηρά ειρωνική Magus της Αδελφότητας.

Χαρακτηρίζεται ως δράμα, μα μόνο δραματική δεν είναι. Τα αναπάντεχα κωμικά στοιχεία δίνουν μία ώθηση στη σειρά να κυλάει και να μην κάνει τον θεατή να βαριέται, κι αυτό είναι από τα θετικά της. Αλλά πέραν από μία χαριτωμένα κλισέ μετ-εφηβική σειρά, το The Order είναι αυτή η σειρά που θα βάλει κανείς να δει, όταν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Και στο Netflix, καλώς ή κακώς, αυτό δεν συμβαίνει συχνά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos