ΣΕΙΡΕΣ

Οι νικητές και οι «χαμένοι» της Αμερικανικής τηλεόρασης για το 2017

Published: 23 Dec 2017, 19:16

Κάποιες σειρές, όπως η έβδομη σεζόν του Game of Thrones, που προβλήθηκαν στην Αμερικάνικη καλωδιακή τηλεόραση το 2017 γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία, ενώ άλλες εξίσου αγαπημένες στο κοινό, όπως το The Walking Dead, έχασαν ένα μεγάλο μέρος τηλεθέασης, από το οποίο μπορεί να μην συνέλθουν την επόμενη χρονιά. Εν τω μεταξύ, λόγω της 24-ωρης κάλυψης για την κυβέρνηση του Trump, κανάλια όπως τα Fox News, CNN, MSNBC, έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης το 2017. Ας δούμε τη λίστα του Variety για τους νικητές και “χαμένους” της καλωδιακής τηλεόρασης για αυτή τη χρονιά.

ΝΙΚΗΤΕΣ

Τα Τηλεοπτικά Δίκτυα Επικαιρότητας

Το Fox News για συνεχόμενη δεύτερη χρονιά έρχεται πρώτο ως το μεγαλύτερο κανάλι τηλεθέασης με 2.42 εκατομμύρια θεατές κατά μέσο όρο στην ζώνη υψηλής ακροαματικότητας και 1.5 εκατομμύρια θεατές την ημέρα. Επίσης το CNN διένυσε και αυτό μεγάλη επιτυχία με 783.000 θεατές ηλικιας 25-54. Τέλος στο MSNBC η θέαση αυξήθηκε κατά τα 51%, με τα 37% στη ζώνη υψηλής θέασης, 47% σε θεατές και 33% ημερίσια.  

The Sinner”

Η περιορισμένων επεισοδίων σειρά του USA Network με πρωταγωνίστρια τη Jessica Biel ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του καναλιού ειδικά, φτάνωντας τα 3.85 εκατομμύρια θεατών ανά επεισόδιο με το 1.56 αυτών να είναι ενήλικες 18-49 ετών.

HBO

Η έβδομη σεζόν του Game of Thrones εκτόξευσε το κανάλι στα ύψη καθώς 16.5 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το τελευταίο επεισόδιο. Από αυτούς, το 12.1 είδαν το επεισόδιο στην πρώτη του προβολή – δεν το έκαναν αργότερα stream δηλαδή, καθιστώντας το το πιο δημοφιλές επεισόδιο στην ιστορία του Game of Thrones. Άλλες επιτυχίες για το κανάλι ήταν τα “Ballers”, “Insecure,” η τελευταία σεζόν του “Girls,” και του “The Leftovers.”

The New Edition Story”

Από το κανάλι BET προβλήθηκε η σειρά “The New Edition Story” που καταγράφει την άνοδο και την επιτυχία ενός R&B γκρουπ. Αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία καθώς συγκέντρωσε 29 εκατομμύρια θεατές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της πρεμιέρας του.

ΧΑΜΕΝΟΙ

The Walking Dead”

Το φινάλε της έβδομης σεζόν έκλεισε με απογοητευτικά νούμερα τηλεθέασης, πράγμα που είχε να συμβεί από το φινάλε της δεύτερης σεζόν το 2012. Επίσης η πρεμιέρα της όγδοης σεζόν ήταν και αυτή χαμηλή σε τηλεθέαση, παρ’όλο που το πρώτο επεισόδιο της ήταν το 100ο  της σειράς. Συνολικά η σειρά είδε μία 28% πτώση σε συνολική τηλεθέαση.

Showtime

Κάνωντας το ντεμπούτο τους, οι σειρές “Guerrilla,” με 100.000 θεατές ανά επεισόδιο, “I’m Dying Up Here,” με 143.000 θεατές ανά επεισόδιο και “White Famous,” με 263.000 θεατές ανά επεισόδιο, δεν γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία στα ποσοστά τηλεθέασης. Επίσης παρά τον ενθουσιασμό για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του “Twin Peaks,” η σειρά συγκέντρωσε 287.000 θεατές ανά επεισόδιο. Μόνο η σειρά του Frankie Shaw “SMILF” ήταν σχετικά επιτυχημένη με 568.000 θεατές ανά επεισόδιο.

Will”

Η σειρά του TNT για την ζωή του νεαρού William Shakespeare ήταν μια αποτυχία. Παρ’όλο που γυρίστηκε στην Ουαλία, κοστίζοντας 5-6 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, η πρώτη σεζόν άγγιξε τους 633.000 θεατές με 383.000 ανά επεισόδιο. Το κανάλι ακύρωσε τη σειρά μετά το φινάλε της και δεν θα ανανεωθεί για επόμενη σεζόν.

American Horror Story”

Με την έβδομη σεζόν της, το American Horror Story δεν έκανε καλά νούμερα τηλεθέασης παρ’όλο που ένας απο τους δημιουργούς της, ο Ryan Murphy, διαφήμιζε πως η θεματολογία της θα επικεντρωνόταν στις εκλογές του 2016 και στην κόντρα μεταξύ των Donald Trump και Hillary Clinton. Η πρεμιέρα της ήταν κάτω κατά 20% σε σχέση με την έκτη σεζόν. Συνολικά τελείωσε με ένα 24% μείον σε συνολική θέαση σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο.

TV Land

Με εξαίρεση την επιτυχημένη σειρά “Younger,” το δίκτυο αδυνατεί να συναγωνιστεί. Το “Nobodies” με παραγωγούς τους Melissa McCarthy και Ben Falcone συγκέντρωσε μόνο 357.000 θεατές ανά επεισόδιο ενώ οι σειρές “Lopez” και “Throwing Shade” ακυρώθηκαν. Επιπροσθέτως, οι σειρές “Nobodies,” “Heathers” και “American Woman” θα μεταναστεύσουν το 2018 στο κανάλι The Paramount Network, έτσι το TV Land  θα έχει μείνει μόνο με τις σειρές “Younger” και “Teachers.”

Φανή Βασιλοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos