O Thom Yorke γράφει τη μουσική στο "Suspiria"

Published: 11 May 2017, 10:41
Συντάκτης:

O Thom Yorke, ο frontman των Radiohead, θα γράψει για πρώτη φορά στην καριέρα του μουσική για ταινία. 0 49χρονος Βρετανός θα συνθέσει το soundtrack στο ριμέικ του "Suspiria" του Ντάριο Αρτζέντο που σκηνοθετεί ο  Λούκα Γκουαντανίνο, και τα έχουμε γράψει όλα εδώ.
Ο Γκουαντανίνο σε δήλωσή του αναφέρει πως η τέχνη του Yorke ξεπερνά καθετί σύγχρονο. «Το να έχω τη μουσική του στην ταινία είναι απλά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια ταινία ενοχλητική αλλά μια εμπειρία μεταμόρφωσης που θα απηχεί βαθιά στο κοινό. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι καλύτερο από τον Thom...»

Update 11/6/17: Σε συνέντευξή του στο BBC Music 6, ο Τομ Γιορκ μίλησε για την διαδικασία σύνθεσης  πρωτότυπου σάουντρακ για πρώτη φορά στην καριέρα του, αποκαλύπτοντας ότι μια από τις βασικές του επιρροές είναι η μουσική που έγραψε ο Vangelis για το «Blade Runner». «Είναι απόλυτα τρομακτικό. Είναι δύσκολο γιατί βρίσκομαι πολύ μακριά από αυτά που συνηθίζω να κάνω, το δημιουργώ όλο μόνος μου. Πρέπει να σας εκμηστηρευτώ ότι είδα το «Blade Runner» δύο συνεχόμενες φορές. Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι ανάλογο. Η μουσική του Vangelis είναι καταπληκτική. Ευτυχώς που ο Λούκα (Γκουαντανίνο) προσπάθησε να απομακρύνε το άγχος που με έχει κυριεύσει: με ενθάρρυναν να βρω το μονοπάτι μου, να δημιουργήσω την αμτόσφαιρα που ταιριάζει στις μουσικές μου επιρροές...».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos