O κινηματογράφος ΆΣΤΟΡ λειτουργεί ξανά

Published: 14 Mar 2015, 21:29
Συντάκτης:

Η εταιρεία διανομής Weird Wave ανέλαβε την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του κινηματογράφου ΑΣΤΟΡ στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας.

Η κινηματογραφική αίθουσα Άστορ, μια από τις παλαιότερες στην πόλη μας, βρίσκεται στο νούμερο 28 της οδού Σταδίου (είσοδος από τη στοά Κοραή), σε ένα κτίριο με μακρά ιστορία, συνδεδεμένο άρρηκτα με την 7η τέχνη, καθώς λειτουργεί από το 1947, ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζονταν κινηματογραφικές αίθουσες ήδη από το 1908! 

Πρόσφατα ανακαινισμένο, το ολοκαίνουργιο Άστορ (χωρητικότητας 220 ατόμων) θα βρίσκεται σύντομα κοντά μας, με ταινίες όπως το Danza de la realidad του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι, το Mommy του Ξαβιέ Ντολάν, το Adieu au langage του Ζαν Λικ Γκοντάρ, το Girlhood της Σελίν Σιαμά, το Clouds of Sils Maria του Ολιβιέ Ασαγιάς, το All is by my side του Τζον Ρίντλεϊ, το For those in peril του Πολ Ράιτ, το Il futuro της Αλίσια Σέρσον και το One on one του Κιμ Κι Ντουκ!

Ιστορία

Το σινεμά ανοίγει τις πόρτες του στις 24 Οκτωβρίου του 1947, με τη σπουδαία κινηματογραφική διασκευή του Ντέιβιντ Λιν στις «Μεγάλες Προσδοκίες» του Ντίκενς, προβολή υπό την αιγίδα της βρετανικής πρεσβείας, η οποία τότε στεγαζόταν στους πάνω ορόφους του ίδιου κτιρίου.

Στην ίδια θέση είχαν προϋπάρξει αρχικά οι κινηματογράφοι «Παλλάς» (1908-1920, πιθανότατα η πρώτη που χτίστηκε στην πόλη αποκλειστικά για σινεμά) και αργότερα το «Σινε Νιούς» (1940-1947), ενώ ενδιαμέσως ο χώρος λειτούργησε και ως σταθμός αυτοκινήτων (1921), ιταλικός στρατιωτικός κινηματογράφος και στρατιωτική αποθήκη (1942-1943).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos