Ο δεύτερος κύκλος του ‘’Wayward Pines’’ - Review

wayward pines season 2
Published: 5 Aug 2016, 15:14
Συντάκτης:

Το δίκτυο Fox φιλοξένησε και τον δεύτερο κύκλο της ανατρεπτικής σειράς μυστηρίου , η οποία αποτελεί την πρώτη τηλεοπτική απόπειρα του M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Happening). Όταν ανανεώθηκε για δεύτερη χρονιά διατηρούσαμε τις επιφυλάξεις μας γιατί ο πρώτος κύκλος βασιζόταν στα best-seller μυθιστορήματα του συγγραφέα Blake Crouch, τα 5 πρώτα επεισόδια κάλυπταν το περιεχόμενο του πρώτου μυθιστορήματος (Pines) και τα υπόλοιπα πέντε την ιστορία του δεύτερου (Wayward) και τρίτου (The Last Τown). Πώς θα συνεχιζόταν o δεύτερος κύκλος αφού τελείωσε το αναγνωστικό υλικό; Κι όμως ο δημιουργός Chad Hodge κατάφερε-με τη βοήθεια σεναριογράφων- να επεξεργαστεί τις ενδιαφέρουσες παραμέτρους της ιστορίας και να συντηρήσει το ενδιαφέρον χωρίς να ευτελίσει την «πρώτη ύλη».

Όπως και στον πρώτο κύκλο η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική με το μυστήριο να πυκνώνει ολοένα και περισσότερο (έχει αέρα Twin Peaks), τα flashbacks γεμάτα με δραματικούς ελιγμούς (δώστε βάση στο 9ο επεισόδιο) και το σασπένς καλοκουρδισμένο διατηρώντας ως το τελευταίο λεπτό αβέβαιη την έκβαση της ιστορίας.  Εγείρονται πάλι σημαντικά ερωτήματα όπως η διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων, η απονομή δικαιοσύνης, η εξέλιξη-ανέλιξη του ανθρώπινου είδους και επαναφέρει τον προβληματισμό πάνω στις γκρίζες ζώνες της ηθικής και των καλών προθέσεων.

«Απώλεια» ο Matt Dillon (που ηγείτο του καστ στον πρώτο κύκλο) αλλά ο αγαπημένος Jason Patric (θυμηθείτε τον στα Narc & Your friends and neighbors, Sleepers ) κλήθηκε ν΄ αναπληρώσει το κενό και τα κατάφερε πολύ καλά. Είναι αξιοπρεπέστατος στο ρόλο του γιατρού που βρέθηκε στη μυστηριώδη πόλη του Idaho , αν και μάλλον δεν διαθέτει την star power δυναμική του Matt . Από το αρχικό καστ επιστρέφουν οι Tom Stevens,  Shannyn Sossamon,  Ηοpe Davis (HATE HER!) , Charlie Tahan και ο σπουδαίος Toby Jones στο ρόλο του αινιγματικού Dr.Jenkins που μας είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ως Hitchcock στο ‘’Τhe Girl’, ενώ θα τον δούμε και στο επόμενο Sherlock.  Φυσικά γίνονται και οι απαραίτητες συστάσεις για τους νέους χαρακτήρες αφού έχουν δημιουργηθεί οι δραματουργικές συνδέσεις, ειδικά στην περίπτωση της Rebecca Yedlin (Nimrat Κaur) που «χτίζεται» σωστά το υπόβαθρο. Μεγάλο συν η συμμετοχή του Djimon Hounsou (Βlood diamond).

Καταμεσής του θέρους το Wayward Pines ήταν μία όαση δροσιάς στο ερημικό τηλεοπτικό σκηνικό (αφού οι περισσότερες σειρές κάνουν το break τους) και ικανοποίησε την ακόρεστη περιέργειά μας. Περίπου...

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 5 Aug 2016, 15:14
Ενημέρωση: 5 Aug 2016, 15:14
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο